Ροή Ειδήσεων

O λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ισιδώρου στη Χίο

Mε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε φέτος η μνήμη του Πρωτομάρτυρα και πολιούχου της Χίου Αγίου Ισιδώρου στην κεντρική πλατεία της Χίου.

Σύσσωμες οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν με συγκίνηση τη λιτανεία του Ιερού Λειψάνου και της ιερής εικόνας του Αγίου Ισιδώρου, όπου ξεκίνησε από την κρήνη, του τόπου μαρτυρίου Νεομαρτύρων προς την οδό Δημοκρατίας, στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, καθώς και στις οδούς της Απλωταριάς, Φιλ. Αργέντη και Σκυλίτση με τελικό προορισμό τη Μητρόπολη Χίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε αρχιερατικός όρθρος και στη συνέχεια αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου στην παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Ισιδώρου στην περιοχή του Νοσοκομείου.

Για τη ζωή και το μαρτύριο του πρωτομάρτυρα και προστάτη της Μυροβόλου Χίου, μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, o οποίος βαθιά συγκινημένος έκανε αναφορά για το πως το μαρτύριο του Αγίου Ισιδώρου έχει συνδεθεί με τα πολύτιμα «δάκρυα» του σκίνου, που παράγει τη μαστίχα.