Ροή Ειδήσεων

«Θα γίνει όπως με την εκλογή του Μεγάρων»;;; Αυτά είναι τα νέα ονόματα για την Μητρόπολη Μαντινείας

Συνήλθε σήμερα 2 Οκτωβρίου 2024, στην πρώτη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μετά την προσευχή, ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διαπιστώθηκε απαρτία. Kατόπιν η Ι.Σ.Ι. ασχολήθηκε με υπηρεσιακά θέματα.

Στο ολιγόλεπτο διάλειμμα πάντως που ακολούθησε και ενόψει της πλήρωσης της κενής Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, ακούστηκαν από χείλη αρχιερέων στον διάδρομο του δεύτερου ορόφου τέσσερα νέα ονόματα ιερωμένων που θα μπορούσαν εν δυνάμει πράγματι να είναι υποψήφιοι για την συγκεκριμένη μητρόπολη.

Αυτά ήσαν:

1) του πατρός Βαρνάβα Θεοχάρη που υπηρετεί ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, 

2) του πατρός Ιωαννίκιου Κουλιανόπουλου (πρώην Διάκονος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου) που υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού,

3) του πατρός Αλέξιου Πετρίδη που υπηρετεί στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Χαλανδρίου,

4) του πατρός Σπυρίδωνα Κατραμάδου που υπηρετεί ως  Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού).