Ροή Ειδήσεων

Με νέο Ηγούμενο ο παππούλης στη γιορτή του Αγίου Ιγνατίου. Καλά αυτό δέσποτα. Το τακτοποίησες. Τα λεφτά όμως που έχεις λαμβάνειν από τον Ιούλιο έπιασαν τόπο ή στο νησί ευδοκιμούν και τρωκτικά;

Χωρίς καθυστέρηση ο μητροπολίτης Μηθύμνης, Χρυσόστομος, προχώρησε στην έκδοση της απόφασης για τον διορισμό Ηγουμένου στη Μονή του Αγίου Ιγνατίου, καθώς τα θέματα της μονής δεν μπορούν να περιμένουν. 

Ταυτόχρονα ο σεβασμιώτατος θέλησε η γιορτή του Αγίου Ιγνατίου, που τιμάται αυτή τη Δευτέρα και είναι από τις σημαντικότερες εορτές για την Καλλονή αλλά και τη Μητρόπολη Μηθύμνης, να βρει το μοναστήρι με Ηγούμενο, ο οποίος αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Κουτσαμπάση. 

Ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κουτσάκης, που υπηρετεί ως εφημέριος στην Αγία Παρασκευή αναλαμβάνει τα καθήκοντα Ηγουμένου, ενώ ο μητροπολίτης Μηθύμνης φροντίζει να τον πλαισιώσει με συνεργάτες που θα τον βοηθήσουν στο έργο του ως Επιτροπή Διαχείρισης. 

Τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής είναι οι εφημέριοι, π. Παναγιώτης Καταξινός και π. Γεώργιος Καστρινέλης, καθώς επίσης και το στέλεχος της Μητρόπολης Μηθύμνης, Θεολόγος, Ιωάννης Κράλης.

Το πανηγύρι του Αγίου Ιγνατίου 

Μεγάλο αναμένεται να είναι και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Ιγνατίου, κτήτορος της Μονής Λειμώνος Καλλονής. 

Την Κυριακή, στις 19:00, παραμονή της μνήμης του Αγίου θα τελεστεί ο μικρός μοναστηριακός εσπερινός, ενώ στις 21:00, όπως κάθε χρόνο, το μοναστήρι θα είναι γεμάτο από κόσμο και μετά την τέλεση του Εσπερινού θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτάνευση των λειψάνων. 

Τη Δευτέρα στις 7:00 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία, ενώ να σημειώσουμε ότι στη Λέσβο ταξιδεύουν για να βρίσκονται στο πανηγύρι του Αγίου Ιγνατίου προσκεκλημένοι του ποιμενάρχη Μηθύμνης, οι μητροπολίτες Σερρών, Θεολόγος και Ελευθερουπόλεως, Χρυσόστομος.


Υγ. Παππούλη τα λεφτά που πήρες  θα πιάσουν τόπο ή στο νησί ευδοκιμούν και τρωκτικά;

Η  αριθμ.  34/29-02-2024  (ΑΔΑ  :  9ΞΗΧ7ΛΩ-ΑΘΖ)  Απόφαση    του  Περιφερειακού Συμβουλίου  της  Περιφέρειας  Βορείου  Αιγαίου  με  την  οποία  εγκρίθηκε  το  Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2024. 2.  Η  αριθμ.  70/30-04-2024  (ΑΔΑ  :    9Ω1Ζ7ΛΩ-Κ1Χ)  Απόφαση    του  Περιφερειακού Συμβουλίου  της  Περιφέρειας  Βορείου  Αιγαίου  με  την  οποία  εγκρίθηκε  η  1η Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2024. 3.  Η  αριθμ.  78/30-05-2024  (ΑΔΑ  :    Ε7ΝΔ7ΛΩ-6ΘΖ)  Απόφαση    του  Περιφερειακού Συμβουλίου  της  Περιφέρειας  Βορείου  Αιγαίου  με  την  οποία  εγκρίθηκε  η  2η Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2024. 4.  Το αριθμ. πρωτ. 44191/20-03-2024 έγγραφο της Δ.Τ.Ε.Π.Ε. Λέσβου. 5.  Το  από  21-06-2024  αίτημα  της  Γεν.  Δ/νσης  Αναπτυξιακού  Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών που εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. 6.  Το αριθμ. πρωτ. 91204/27-06-2024 έγγραφο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας. ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΠ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΕ ΛΕΣΒΟΥ. Εισηγούμαστε  την  τροποποίηση  του  πίνακα  έργων  χρηματοδοτούμενων  από  πόρους  ΚΑΠ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ως εξής....

Για περισσότερα δείτε έγγραφο Διαύγεια με ΑΔΑ: Ρ8Δ97ΛΩ-Θ9...