Ροή Ειδήσεων

Ο ανταγωνιστής του Ελπιδοφόρου ισχυροποιείται. Με τις ευλογίες Βαρθολομαίου ο Σουηδίας Κλεόπας στην Αθήνα. Η παρουσία του Ριζαρείτη σεβασμιωτάτου και του Γαλλίας στο Φανάρι επισφράγισε την πατριαρχική επιθυμία. Επίσημος διάδοχος χρίστηκε ο Χαλκηδόνος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυϊας κ. Κλεόπας, ευρισκόμενος στην Αθήνα, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, το Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο.

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας επέδωσε στον Σεβ. Λαοδικείας το νέο του πόνημα, με τίτλο “Ανέκδοτες επιστολές Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως”. 

Πρόκειται για μία δίτομη μελέτη, που περιλαμβάνει την ανέκδοτη αλληλογραφία του Αγίου Νεκταρίου, την οποία απέστειλε σε διάφορα πρόσωπα κατά την δεκατετραετή διακονία του ως Διευθυντού της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. 

Η έκδοση είναι της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβσμιώτατος ήρθε στην ΑΘήνα κατόπιν προτροπής και ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, κανονικής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, και τιμητικής δε πρόσκλησης του προέδρου του Πολυμελούς Συμβουλίου του Ριζαρείου Ιδρύματος κ. Παναγιώτου Τσακίρη.

Ο Ριζαρείτης Μητροπολίτης Σουηδίας θα τελέσει την Θεία Λειτουργία ως εξής:

1) Την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023, ημέρα μνήμης του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, θα χοροστατήσει στο Ναό του Αγίου Γεωργίου της Εκκλησιαστικής Ριζαρείου Σχολής (Ριζαρείου 1, Χαλάνδρι – έναντι του Ολυμπιακού Σταδίου), στις 7:45 π.μ. και εν συνεχεία, στις 8:30 π.μ., θα προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

2) Την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023, θα χοροστατήσει της ακολουθίας του Όρθρου στο Ναό του Αγίου Γεωργίου της παλαιάς Ριζαρείου (Βασ. Σοφίας 51, Αθήνα – έναντι του ξενοδοχείου Hilton), στις 8:30 π.μ., και εν συνεχεία, θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας, στις 9 π.μ.

Τον Σεβασμιώτατο θα συνοδεύσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξανδρος Λουκάτος, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο.