Ροή Ειδήσεων

Μπαμ και μπουμ στην Διαύγεια. Το «αφανέρωτο δούναι και λαβείν» Μητσοτάκηδων και Καραμανλήδων «ξεπλένεται» μέσα από την Εκκλησία - Σατανικό σχέδιο του Κούλη που για να επανεκλεγεί ο παραιτηθείς υπουργός παραχώρησε περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου στους Μητροπολίτες Σερρών και Σιδηροκάστρου (ΈΓΓΡΑΦΑ)

Η …«δεξιά του Κυρίου» δεν πρέπει να μένει μόνο στα λόγια. Χρειάζονται και έργα. Κάπως έτσι κινούνται και σκέφτονται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και έσπευσαν να προσφέρουν δύο ακόμα ιερά «δώρα» προς την Εκκλησία στην προσπάθεια επανεκλογής του παραιτηθέντος από τον υπουργικό θώκο του Μεταφορών και Συγκοινωνιών Κώστα Αχ. Καραμανλή, που όπως φαίνεται θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Διαύγεια (19/4/2023) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τούς υπουργούς Παναγιωτόπουλο και Σταϊκούρα μέσω του Ταμείου Εθνικής Άμυνας παραχώρησαν το αναξιοποίητο μέχρι και σήμερα κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (δές στο diavgeia.gov.gr ΑΔΑ: Ρ7ΔΝΟΡΛΦ-ΨΡΔ) και δύο (2) κτιρίων και του περιβάλλοντος αυτά χώρου συνολικού εμβαδού 8.000 τ.μ. περίπου, εκ του πρώην Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ» στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών (δές στο diavgeia.gov.gr ΑΔΑ: ΡΟΘΗΟΡΛΦ-ΩΧΘ) με σκοπό τη λειτουργία Παιδικού Σταθμού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες για την πρώτη περίπτωση ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος με επιστολή του (τουλάχιστον από το 2020) προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Παναγιωτόπουλο ζητούσε το εν λόγω κτήριο προκειμένου να στεγαστούν εκεί όντως τα γραφεία της Μητρόπολης αλλά και να κατασκευαστεί μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων όπερ και το αίτημα αυτό του δεσπότη δρομολογήθηκε τελικά, προεκλογικά, ώστε να βρεί απήχηση στο εκλογικό σώμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές υπέρ της κυβερνητικής παράταξης και του παραιτηθέντος υπουργού.

Υπενθυμίζεται πως την είδηση της συμμετοχής του παραιτηθέντα υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο podcast «Μπούκλα 99» και τη Νεφέλη Μεγκ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η αναγνώριση της πολιτικής ευθύνης από μόνη της είναι μία πράξη σωστή. Έχεις την εποπτεία ενός οργανισμού, γίνεται ένα τραγικό ατύχημα, αναγνωρίζεις την ευθύνη, παραιτείσαι. Εγώ έχω την ανώτατη, θα έλεγα, ευθύνη επειδή ό,τι συμβαίνει στην χώρα, θεωρητικά, είναι υπό την δική μου εποπτεία, αναγνωρίζω και εγώ το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Ζητώ συγγνώμη και κοιτάζω να δω τι μπορώ να κάνω για να διορθώσω τα κακώς κείμενα».