Ροή Ειδήσεων

Έφυγε ατσαλάκωτος και «κυριλέ» από το Φανάρι ο Βαρθολομαίος για να επισκεφθεί τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Χοντροκομμένο επικοινωνιακό σόου σε βάρος ανθρώπινων ψυχών που θρηνούν στα χαλάσματα. Στην ομιλία του επικαλέστηκε τον "Παντοδύναμο Αλλάχ"



Χτές, Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την σεισμόπληκτη περιοχή της Τουρκίας, μαζί με τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας και εκπροσώπους των Κοινοτήτων αυτών, καθώς και διπλωμάτες διαπιστευμένους στην Τουρκία.
Oι θρησκευτικοί ηγέτες επισκέφτηκαν διάφορα θρησκευτικά μνημεία και στη συνέχεια παρακάθισαν σε γεύμα ιφτάρ, όπου ήταν και ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας.
Παραβρέθηκαν ο Έλληνας Πατριάρχης του Φαναρίου ​​Βαρθολομαίος, ο Γενικός Πρόξενος της Κροατίας στην Κωνσταντινούπολη, Δρ. Ivana Zerec, Αντιπρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Süreyya Sadi Bilgiç, ο Πατριάρχης Αντιοχείας, ο Massimiliano Palinuro, Πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακών Μέσων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας και βουλευτής του AK Party Hatay Hüseyin Yayman, ο δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου Hatay Lütfü Savaş, ο επαρχιακός μουφτής Mevlüt Topçu και άλλοι αξιωματούχοι.

Στο ιφτάρ μίλησε καταλλήλως ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως λέγοντας στην ομιλία του:

 «Εύχομαι συλλυπητήριά για τις απώλειές σας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Με τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου, τα όνειρα και τα σχέδια εκατομμυρίων ανθρώπων για το μέλλον καταστράφηκαν αμέσως, όπως και στον καταστροφικό σεισμό που έγινε στην περιοχή του Μαρμαρά το 1999. Δυστυχώς, όπως έχουν δηλώσει εμφατικά οι επιστήμονες, αυτά τα εύφορα εδάφη που ζούμε είναι επίσης μια γεωγραφία όπου οι σεισμοί δεν θα τελειώσουν ποτέ. Ως Ορθόδοξη κοινότητα, από την πρώτη μέρα του σεισμού, προσπαθήσαμε να οργανώσουμε εκστρατείες βοήθειας όχι μόνο στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό και να επιστήσουμε την προσοχή του παγκόσμιου κοινού σε αυτόν τον μεγάλο πόνο. Ενώ προσευχόμασταν για τον Παντοδύναμο Αλλάχ να μεταφέρει όσους έχασαν τη ζωή τους στον Παράδεισο, προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε την πολιτεία μας, τις τοπικές κυβερνήσεις και τις οργανώσεις βοήθειας όσο μπορούσαμε, ώστε οι υπόλοιποι να δημιουργήσουν μια νέα ζωή το συντομότερο δυνατό και να κοιτάξουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Είναι καθήκον όλης της χώρας, όλων μας, να επαναφέρουμε την Αντάκυα και τα περίχωρά της στην παλιά τους ομορφιά, να τα κάνουμε χώρα ανεκτικών, χαρούμενων και σοφών ανθρώπων, να διατηρήσουμε την τεράστια ιστορία και τις πολιτιστικές αξίες της, να προστατεύσουμε πλούσια φύση, αέρας, νερό και δέντρο» (πηγή, sozgazetesi.com.tr)

Την επίσκεψη αυτή οργάνωσε ο Δήμος του Πέραν (Beyoğlu), με τον οποίο συνεργάστηκε και ο ΣΥΡΚΙ.