Ροή Ειδήσεων

Ρωσική προειδοποίηση στην Ελλάδα να μη μεταφέρει τους S-300 στην Ουκρανία


«Μια τέτοια κίνηση της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα προς τα δικά της εθνικά συμφέροντα, όπως η ελληνική κοινή γνώμη τονίζει ήδη ηχηρά».

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κριμαία, Γκεόργκι Μουράντοφ, προειδοποίησε την Ελλάδα να μη μεταφέρει το πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα εδάφους-αέρος S-300 στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα ο Μουράντοφ, μόνιμος εκπρόσωπος του Πούτιν στην Κριμαία, δήλωσε ότι η σχετική πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Η προειδοποίησή του έρχεται αφότου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παραδέχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει τα συστήματα αεράμυνας S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία, εάν οι ΗΠΑ εγκαταστήσουν συστήματα Patriot στη θέση τους.

Μιλώντας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο, RIA Novosti, ο Μουράντοφ ανέφερε: «Μια τέτοια κίνηση της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα προς τα δικά της εθνικά συμφέροντα, όπως η ελληνική κοινή γνώμη τονίζει ήδη ηχηρά».

Οι S-300 δεν λειτουργούν εναντίον της Ρωσίας, καθώς είναι εξοπλισμένοι με σύστημα αναγνώρισης «φίλου-εχθρού», υπενθύμισε ο Ρώσος διπλωμάτης, εντούτοις σημείωσε: «Ωστόσο, η μεταφορά αυτών των συστημάτων στο Κίεβο αναμφίβολα θα υπονόμευε ριζικά την ελληνική αμυντική δυνατότητα».