Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Βιβλιοθήκη του Πεκίνου φιλοξενεί έκθεση συριακών αρχαιοτήτων (ΦΩΤΟ)

Πεκίνο, SANA - Η Εθνική Βιβλιοθήκη του Πεκίνου φιλοξένησε το Σάββατο μια έκθεση για τις συριακές αρχαιότητες που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό αντικειμένων που δανείζονται στην Κίνα σύμφωνα με συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Μουσείων στη Συρία και του Ιδρύματος Γκαλερί Τέχνης στην Κίνα.

Οι διευθυντές της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Πεκίνου, του Ιδρύματος Κινεζικών Εκθέσεων και της Διεθνούς Έκθεσης Δημιουργικότητας του Πεκίνου χαιρέτησαν αυτό το σημαντικό γεγονός, περιγράφοντας τη σχέση Συρίας-Κινεζικής-Συρίας ως βαθιά ριζωμένη.

Ο υπεύθυνος του αρχείου Πολιτισμού στη Συριακή Πρεσβεία στην Κίνα, Fadi Wassouf, από την πλευρά του, τόνισε τον σημαντικό ρόλο αυτού του είδους των εκθέσεων για την τόνωση της προσέγγισης μεταξύ των δύο φιλικών λαών και την εμβάθυνση της γνώσης του κινεζικού λαού για τον συριακό πολιτισμό.

Σε δήλωση στον ανταποκριτή του SANA στο Πεκίνο, ο Wassouf είπε ότι η έκθεση είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα που έχει γνωρίσει το Πεκίνο από το ξέσπασμα της πανδημίας του Corona, αναμένοντας ότι η έκθεση θα σημειώσει επιτυχία λόγω της ιστορικής αξίας των εκθεμάτων.

Πλήθος ΜΜΕ παρακολούθησαν την επίσημη έναρξη της έκθεσης που άνοιξε για το κοινό καί θα διαρκέσει τρεις μήνες.