Ροή Ειδήσεων

Αμαλιάδα: Παραλίγο τραγωδία με ιερέα που τον τσίμπησε μεγάλη κίτρινη σφήκα (ή σερσένι)

 

Ένα σοβαρό περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αμαλιάδα με 50χρονο ιερέα ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου σε προθανάτια κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο ιερέας, με καταγωγή από την περιοχή της Βουλιαγμένης, μεταφέρθηκε, σύμφωνα με τοπικά μέσα, εσπευσμένα στο ΚΥ Σιμόπουλου, αφού δέχθηκε τσίμπημα από μεγάλη κίτρινη σφήκα ή σερσένι, ή σκούρκο ή κουρκούμπανο και άλλα πολλά κατά τόπους ονόματα πού έχει σε διάφορα μέρη της χώρας μας. 

Το ιατρικό προσωπικό που εφημέρευε έδωσε μεγάλη μάχη για να τον κρατήσει στη ζωή και αφού σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου και νοσηλεύεται.

Γιά το τσίμπημά της..
Οι μεγάλες σφήκες αποφεύγουν συνήθως να επιτεθούν χωρίς αιτία σε άνθρωπο και τον αντιμετωπίζουν με την φυγή τους. Τσιμπάνε μόνον όταν απειλούνται ή όταν η παρουσία του ανθρώπου ευρίσκεται πάνω στην πορεία πτήση τους και δίπλα από την φωλιά τους ή όταν τραντάζεται ή ενοχλείται η φωλιά τους. Εάν τσιμπηθείτε τοποθετήστε στο σημείο του τσιμπήματος πάγο, σίγουρα θα σας ανακουφίσει.

Τα τσιμπήματα μερικών εντόμων μπορούν να γίνουν απειλή για την ζωή σε ορισμένα άτομα που είναι αλλεργικά. Μια αλλεργική αντίδραση (αλλεργικό σοκ) δεν ξεπερνιέται εύκολα χωρίς ιατρική φροντίδα. Αν είστε αλλεργικός και τσιμπηθείτε, μην πανικοβληθείτε, ο πανικός χειροτερεύει την κατάσταση, προσπαθήστε να φτάσετε το συντομότερο δυνατόν σε κάποιο Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας.