Ροή Ειδήσεων

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας με τόν Μητροπολίτη Επιφανείας για την τρομοκρατική επίθεση σε θυρανοίξια εκκλησίας



ΔΑΜΑΣΚΟΣ: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν την Κυριακή από βομβαρδισμό εκκλησίας κατά τα εγκαίνια της στην κεντρική επαρχία Χάμα της Συρίας, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τρομοκρατικές οργανώσεις στόχευσε μια θρησκευτική συγκέντρωση στην πόλη Al-Suqaylabiyah (Αλ Σκελεμπίγια - Σελευκόβηλος) κοντά στη Χάμα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας 12», ανέφερε.

Το SANA ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τελετής για τα εγκαίνια της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Βρετανία, επιβεβαίωσε την επίθεση κάνοντας λόγο γιά βομβαρδισμό ή μια επίθεση drone από κοντινές ομάδες ανταρτών.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Θ ΄  κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Μητροπολίτη Επιφανείας (Χάμα) κ. Νικόλαο.

Ο Μακαριώτατος επιβεβαίωσε ότι τα παιδιά της Σουκαϊλαμπίγια πληρώνουν το τίμημα της πίστης τους με αίμα και ότι η τρομοκρατική επίθεση είναι κατακριτέα και αξιοθρήνητη.

Ακόμη ο Πατριάρχης Αντιοχείας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια, καθώς και της εξ Αντιοχείας Ορθόδοξης Εκκλησίας, για τούς δύο μάρτυρες που πέθαναν ενώ ευχήθηκε στους τραυματισμένους ταχεία ανάρρωση.

Σε νεώτερο τηλεγράφημα, αναφέρεται πως η επίθεση διαπράχθηκε με UAV παγιδευμένο με εκρηκτικά, ότι στοίχισε τη ζωή σε έναν πολίτη και τραυμάτισε άλλους δώδεκα.

Ο πόλεμος της Συρίας ξεκίνησε το 2011 και έχει σκοτώσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους και έχει αναγκάσει περίπου το ήμισυ του προπολεμικού πληθυσμού της χώρας να εγκαταλείψει τα σπίτια του.