Ροή Ειδήσεων

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΜΕ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ



Οι περισσότεροι αγνοούν τι συνέβη καί τί συμβαίνει στούς Αγίους Τόπους καθώς όμως ο χρόνος περνάει το παρασκήνιο φωτίζεται από αναμφισβήτητα γεγονότα καί πρόσωπα που λειτουργούν αντίθετα των προνομίων μας καί της παρουσίας μας στή πολύπαθη αυτή περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τήν είδηση που δημοσιοποιούμε σήμερα τι γνωρίζαμε από τήν πρώτη στιγμή. 

Καί περιμέναμε. Όπως μας είχε ερμηνεύσει ο Σοφός Πατριάρχης Ειρηναίος (μετά τα εις βάρος του γεγονότα). Περίμενε αυτός  με ιώβεια υπομονή καί μαθητεύαμε καρτερικά καί εμείς μαζί του, όπως διδάχτηκε εκείνος κοντά στούς Προκατόχους του. Για να δούμε..

Στά δύσκολα ζητήματα ποιός θα μιλήσει το δίκιο; Ποιός ρασοφόρος ή λαικός θα βγεί μπροστά χωρίς να υπολογίσει το οποιοδήποτε κόστος; Ποιός έγραψε Αλήθειες; καί ποιός Αδερφός Έλληνας Ρωμιός διακίνησε Ψευτιές χωρίς να υπολογίσει όχι τη σφυριά του καρφιού που έμπηξε κι έγινε πληγή επάνω στό μαρτυρικό Σταυρό του Πατριάρχη αλλά αυτό που έγινε φαρμάκι σε ξένα χέρια καί πότισε με δηλητήριο τήν Αγία Γή που εμείς ακόμη πατάμε.

Καί στήν Ελλάδα έστειλε μήνυμα άθελα του ο Θεόφιλος, ο έρμος, πρίν μερικά χρόνια (το 2016) που πέρασε στά ψιλά γιατί δέν συνέφερε κανέναν Πολιτικό (είτε τον ίδιο) να δεί τα μούτρα του στόν καθρέφτη. «Δεν διαχειρίζονται την μοίρα της Ελλάδος οι Έλληνες πολιτικοί. Όργανα είναι» και πρόσθεσε: «Ο Θεός της Ε.Ε είναι το χρήμα».

Το σίγουρο είναι πώς πράγματι εάν υπήρχαν Πολιτικοί δέν θα καθόταν ούτε μια ημέρα στά Ιεροσόλυμα.

Από αυτό το ορθόδοξο πατριωτικό ιστολόγιο έγιναν πάρα πολλές αποκαλύψεις καί  επισημάνσεις στά έργα καί τίς ημέρες του οι οποίες συνηγορούν πως ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ. ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΦΟΡΗΤΑ ΔΕΙΝΑ.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΣΟΒΑΡΟ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, ΕΘΝΙΚΟ.

Πρό ελαχίστων ημερών καί συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του εορτασμού των ονομαστηρίων του που είχαν ως επίκεντρο τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου τελέστηκε Δοξολογία με αφορμή την ημέρα μίλησε με θέμα τη σημασία και τη διαφύλαξη των Πανάγιων Προσκυνημάτων.

Παράλληλα, για ακόμη μια φορά η Ελληνική Πολιτεία, μέσω του Γενικού Προξένου στην Ιερουσαλήμ πετούσε χαρταετό διαβεβαιώνοντας ότι προτεραιότητά της είναι η διαφύλαξη του καθεστώτος των προσκυνημάτων και το έργο που επιτελεί το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Τα φρέσκα νέα που κομίζουμε στούς απανταχού Έλληνες καί το αρμόδιο επίσημο υπουργείο Εξωτερικών είναι μία εθιμοτυπική (;) συνάντηση του Πρέσβη της Γεωργίας στο Ισραήλ, Lasha Zhvania, με τον Θεόφιλο πρίν 20 μέρες.

Στήν επίσημη Πύλη Ειδησεογραφίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εάν ψάξετε δεν νομίζουμε ότι θα τη βρείτε.

Υπάρχει όμως στο orthodoxianewsagency πάρα πολύ λιτά ότι ο Πρέσβης της Γεωργίας στο Ισραήλ, Lasha Zhvania, συνοδευόταν από μέλη της οικογένειάς του και είχε σύντομη συζήτηση με τον Θεόφιλο, ενώ αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα.

ΩΣΤΟΣΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 

πως ο πρωθυπουργός Irakli Garibashvili δήλωσε τον Ιανουάριο 2022 ότι ένα γεωργιανό πολιτιστικό κέντρο πρόκειται να κατασκευαστεί κοντά στον τόπο της βάπτισης του Ιησού Χριστού στην Ιορδανία!!!!

Ο πρωθυπουργός είπε πριν από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης ότι το έργο σχεδιάζεται «με την ευλογία του Πατριάρχη» και θα συσταθεί επιτροπή μαζί με το Πατριαρχείο για την υλοποίησή του.

«Για τον σκοπό αυτό, θα δημιουργήσουμε μια κυβερνητική επιτροπή και θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για το προσχέδιο του έργου και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην κατασκευή», είπε.

Ο Γκαριμπασβίλι ευχαρίστησε τον Βασιλιά, τον Πρίγκιπα, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την παράδοση της γης κοντά στον Ιορδάνη ποταμό.

Οι πληροφορίες για τη μεταφορά της γης στη Γεωργία διαδόθηκαν από τις 19 Ιανουαρίου:

«Με κοινές προσπάθειες του Γεωργιανού πρωθυπουργού Irakli Garibashvili και του Καθολικού-Πατριάρχη Πάσης Γεωργίας Ilia II, 4000 m2 κοντά στον ποταμό Ιορδάνη, ο τόπος της βάπτισης του Σωτήρος, παραχωρήθηκε στη Γεωργία.

«Ο αρχηγός της κυβέρνησης εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του στον Βασιλιά της Ιορδανίας και την Υψηλότατη Πρίγκιπα Γάζι για αυτή τη σημαντική απόφαση, επισημαίνοντας επίσης την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της Γεωργίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας. 

Σύμφωνα με τον Irakli Garibashvili, αυτό σηματοδοτεί μια ακόμη τεράστια σημασία όταν, 300 χρόνια αργότερα, η Γεωργία επιστρέφει στους Αγίους Τόπους.

«Ο Zaza Kandelaki, Πρέσβης της Γεωργίας στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την τοποθεσία της γης και την κατάσταση των πραγμάτων στην περιοχή, προσθέτοντας ότι μια επίσημη τελετή παράδοσης του αγροτεμαχίου 4000 m2 κοντά στον Ιορδάνη ποταμό θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον», ανακοίνωσε η γεωργιανή κυβέρνηση στις 19 Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ GEORGIA TODAY.GE , ΜΕ TAGS GEORGIAN CULTURAL CENTER IN JORDAN