Ροή Ειδήσεων

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου


Με την συμμετοχή πλήθους εκκλησιάσματος στην κωμόπολη του Αγίου Αθανασίου τελέσθηκε σήμερα 27 Μαρτίου 2022, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

 Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή την εβδομάδα ιερατικών κλήσεων ομίλησε στους πιστούς χριστιανούς λέγοντας μεταξύ άλλων:"....Αδελφοί μου, ας κοιτάξετε ο ένας τον άλλον και όπου δείτε ένα ενδιαφέρον και μια ιερατική κλήση θα πρέπει να την στηρίξετε. Δείτε ανάμεσα στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας. Στην σύγχρονη εποχή  χρειαζόμαστε ποιμένες με ιεραποστολικό φρόνιμα που να θεραπεύουν τις πνευματικές σας ανάγκες. Από εσάς και από τον υπαρξιακό προσανατολισμό των παιδιών σας θα προσφερθεί η δυνατότητα στην Εκκλησία να έχει ικανά στελέχη στις τάξεις του Ιερού Κλήρου... Δώστε την προοπτική της ιερωσύνης στα παιδιά σας και αφήστε την καρδιά τους να κάνει την επιλογή της. Αποτελεί τιμή και έπαινο για κάθε οικογένεια, η ένταξη ενός μέλους της στις τάξεις του Ιερού Κλήρου...".

Μετά την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με παράγοντες της κωμοπόλεως θέματα κοινού ενδιαφέροντος.