Ροή Ειδήσεων

Με τιμές αρχηγού κράτους η άφιξη της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Κανάλας από την Κύθνο στον Πειραιά

Με τιμές αρχηγού κράτους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 13 Οκτωβρίου η άφιξη της θαυματουργικής εικόνας της Παναγίας Κανάλας από την Κύθνο στο λιμάνι του Πειραιά με την τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Σιμιτζόπουλος».

Αποτελεί μεγάλο και ένα σπουδαίο θρησκευτικό και πολιτιστικό γεγονός για την Ορθόδοξη Εκκλησία και την τοπική κοινότητα.

Η Παναγία Κανάλα, προστάτιδα της Κύθνου, αποτελεί σημαντικό θρησκευτικό σύμβολο για τους πιστούς, οι οποίοι τιμούν τη θαυματουργική εικόνα της κάθε χρόνο με μεγάλες εορτές.

Η μεταφορά της εικόνας με πολεμικό πλοίο υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία της, καθώς η Παναγία θεωρείται προστάτιδα των ναυτικών και των θαλασσινών, και συνδέεται με την ελληνική παράδοση και ναυτοσύνη.

Ο Πειραιάς, ως κύριο λιμάνι της Ελλάδας, είναι συχνά ο τόπος άφιξης θρησκευτικών κειμηλίων, και τέτοιες εκδηλώσεις προσελκύουν πλήθος πιστών που έρχονται να αποδώσουν τιμές και να προσευχηθούν μπροστά στην ιερή εικόνα.

Η τελετή συνοδεύτηκε με το τζιπάκι του Πυροσβεστικού Σώματος προς την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στα Ταμπούρια!

Παρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Νήφων Καπογιάννη Επίσκοπο Αχελώου και πολλοί ιερείς απο την Μητρόπολη Πειραιά!