Ροή Ειδήσεων

Στρατιωτικοί θα μπορούν να αποσπώνται σε γραφεία υπουργών, βουλευτών – Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την απόσπαση και στρατιωτικών σε γραφεία υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών καθώς και στα προεδρεία του κοινοβουλίου, έρχεται σύντομα στη Βουλή.

Εκτός από τους επιστημονικούς και ειδικούς συνεργάτες που είναι μετακλητοί, διορίζονται δηλαδή για όσο διάστημα είναι η θητεία των πολιτικών, υπάρχει και η κατηγορία των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων. Ανάμεσα τους και οι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν στα γραφεία των πολιτικών προσώπων και συνεχίζουν να πληρώνονται από την υπηρεσία τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του kranosgr.com, αυτό θα συμβεί και με στρατιωτικούς και πλέον με τη νέα ρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση σύντομα, από 1/1/2025, στελέχη και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, θα εργάζονται σε πολιτικά γραφεία.

Να σημειώσουμε ότι ήδη στρατιωτικοί έχουν αποσπαστεί στις Περιφέρειες μέσα από την… Πολιτική Προστασία στην οποία εντάσσονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Από τους πρώτους μάλιστα που απέσπασε στο γραφείο του στρατιωτικό, ήταν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, που χρησιμοποιεί στρατιωτικό με καταγωγή από την Σαμοθράκη ο οποίος υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη, ως οδηγό του.

Πάντως αμέσως μόλις… κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη είδηση τα γραφεία των πολιτικών (και του νομού Έβρου) κατακλύστηκαν από τηλεφωνήματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στρατιωτικών.

evros-news.gr