Ροή Ειδήσεων

Μέγα Δένδρο Θέρμου: Η γιορτή του Αγίου Ευγενίου στην πατρίδα του

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα η γιορτή του Αγίου Ευγενίου του Αιτωλού, του επικαλουμένου Γιαννούλη, στην πατρίδα του, το Μέγα Δένδρο.

Τίμησαν την εορτή ως λειτουργοί ο Άγιος Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως π. Θεόκλητος Ράπτης, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παμφίας π. Βασίλειος Λάμπος, ο π. Αλέξανδρος Παπανικολάου και ο π. Δημήτριος Βάτσιος.

Επίσης, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπ. Κωνσταντάρας και ο κ. Ανδρέας Σιαλμάς μετά της συζύγου του, γονείς του ήρωα Νικολάου Σιαλμά.

Ο πατήρ Θεόκλητος αναφέρθηκε κατά το κήρυγμά του στην ευγένεια που διακατείχε τον όσιο Ευγένιο, την αρχοντική ευγένειά του, που φαίνεται και μέσα από τις πολυπληθείς επιστολές του, αλλά και στη σημασία που έχει η ευγένεια του Χριστού να διακρίνει κάθε χριστιανό!

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν και του χρόνου να είναι καλά, να ξαναγιορτάσουν τον Άγιο στο Μέγα Δένδρο με τη βοήθεια του Θεού και να ξανατιμήσουν τον μεγάλο αυτό Άγιο και σπουδαίο διδάχο του γένους μας, όταν όλα τα πλάκωνε η σκλαβιά της αμάθειας και της απαιδευσίας.