Ροή Ειδήσεων

Δωδώνης Χρυσόστομος: Η εξέλιξη των έργων στα Στροφάδια και η συντήρηση του κτιρίου στο μετόχι του Αγίου Διονυσίου στον Καλλιτέρο



Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης του ιστορικού μοναστηριού  στα Στροφάδια. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα μπουν προς την τελική ευθεία ολοκλήρωσης με μοναδικό επιβλέποντα τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος μίλησε για την εξέλιξη των έργων στα Στροφάδια και είπε τα εξής:

“Ευτυχώς, που το συγκεκριμένο έργο δεν είναι κρατικό και επιβλέπεται από έμενα και προχωρεί εντατικά. Έχει μαστόρους συνέχεια εκεί και με πλήρη συντονισμό. Δουλεύουν εντατικά και πολύ μεθοδικά. Ίσως πάρει και 2 χρόνια για την ολοκλήρωση του έργου γιατί είναι μεγάλο το μοναστήρι. Επίσης ανακαινίζεται εκ βάθος και το παλιό αλλά και το καινούργιο μοναστήρι. Κάθε φορά που υπάρχει ένας βράχος που ενώνεται με τον άλλον εκεί καθαρίζουν την παλιά λάσπη και την γεμίζουν με τσιμεντοενέσεις. Είναι πολύ σπουδαία η δουλειά την οποία κάνουν’’. 

Η επισκεψιμότητα 

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης μίλησε για την επισκεψιμότητα του μοναστηριού κατά την διάρκεια των έργων:

“Το κτίριο μέσα δεν είναι επισκέψιμο αλλά το μοναστήρι μέσα είναι επισκέψιμο. Εγώ θα πάω με την πρώτη ευκαιρία. Αυτή την στιγμή, έχω μια δυσκολία γιατί το πλοίο το δικό μας που μας εξυπηρετεί είναι έξω για επισκευή. Το πλοίο του Λιμεναρχείου έχει πάει στην Ρόδο και έτσι έχουμε δυσκολία. Τα ιδιωτικά είναι απασχολημένα με τους τουρίστες και περιμένουμε λίγες μέρες για να δούμε πως θα πάει το πράγμα. Ελεγχόμενη, όμως, είναι η κατάσταση εκεί. Έχουμε άνθρωπο που κάνει έλεγχο και ενημερώνομαι κάθε μέρα εγώ”. 

Νέο έργο στο Καλλιτέρο 

Στην έναρξη ενός νέου έργου για την εκκλησία, στο μετόχι του Αγίου Διονυσίου στο Καλλιτέρο αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος και είπε τα εξής:

“Το επόμενο βήμα της Μητρόπολης θα είναι μια προσπάθεια για το Καλλιτέρο. Εκεί είναι το μετόχι του Αγίου Διονυσίου, όπου είχαν φέρει το λείψανο του Αγίου για πολύ καιρό μέχρι να φτιάξουν τον ναό στην Πόλη. Είναι ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Ποιος ενδιαφέρθηκε και νοιάστηκε; Κανένας!”.