Ροή Ειδήσεων

Kαυστικός και επικριτικός ο Δωδώνης Χρυσόστομος για τα όσα ακούστηκαν στην παρουσίαση της μελέτης του Ε.Μ.Π. για την μελέτη του ''Ναυαγίου'' στην Ζάκυνθο

 

Μετά την παρουσίαση της μελέτης για την διάσωση  του “Ναυαγίου” η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου παρενέβη στο θέμα και μέσω  ανακοινώσεων έκανε ξεκάθαρη τη θέση της. 

Υποστήριξε τα έργα που έκανε στο πλάτωμα του ναυαγίου κατά το παρελθόν, την καταστροφή τους από κάποιους άγνωστους και εμμέσως πλην σαφώς, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αφήσει τα “μετόχια της εκκλησίας” να τα κάνουν ότι θέλουν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, η εκκλησία  έχει προσφέρει ακίνητη περιουσία  για να γίνουν  πολλά και σημαντικά έργα για την Ζάκυνθο όπως το Νοσοκομείο, το Λύκειο της Παναγούλας και το Ιόνιο πανεπιστήμιο.

Στην ανακοίνωση της Ι.Μ. Ζακύνθου δεν πέρασε απαρατήρητη η αναφορά της  απουσία του  καθηγητή και Προέδρου του ΟΑΣΠ  Ε. Λέκκα από την εκδήλωση του Δήμου για το ναυάγιο, αλλά και στην ΄΄απαξίωση΄΄των επισημάνσεων του για το σεισμογενές της  περιοχής.

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ο  Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος μίλησε για το θέμα αυτό  αποκλειστικά στον ΕΡΜΗ και είπε για την συγκεκριμένη μελέτη του Ναυαγίου: 

“Μου φαίνεται περίεργο ότι 39 άνθρωποι πηγαινοερχόντουσαν στην Ζάκυνθο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ΄’Ώδινεν όρος και έτεκε μυν΄΄.  

Τι είπαν οι κύριοι;   Ότι ο “Παναγιώτης” που έχει σαπίσει, πρέπει να φτιαχτεί.  Χρειαζόντουσαν 39 καθηγητές του Πολυτεχνείου για να το πουν;  Λένε ότι πρέπει να φτιαχτεί αλλά εγώ λέω ότι θα είχε φτιαχτεί σε έναν μήνα αν φέρνανε έναν άνθρωπο από το Σκαραμαγκά. Έναν άνθρωπο που εργάζεται στα καράβια. Έτσι, δε θα χρειαζόταν όλη αυτή η μελέτη“. 

Αναφορικά με την απουσία από την παρουσίαση της μελέτης του κ. Ε. Λέκκα, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είπε: 

“Λένε μεταξύ των άλλων, να κάνουν μια υπόγεια σήραγγα ώστε να βγαίνει σε ένα σημείο και να φαίνεται το Ναυάγιο. Σκέφτηκαν τι λέει για το θέμα ο κ. Ε. Λέκκας;  Σκέφτονται ότι είμαστε σε μια σεισμογενή περιοχή; Εγώ είχα φτιάξει τόσα πράγματα  πάνω. Ποιος τα σταμάτησε;   Είχα μια ωραία ράμπα που έβγαιναν οι επισκέπτες και φωτογράφιζαν. Ποιος την έκλεισε;  Αν βρουν τα εκατομμύρια και φτιάξουν τον «Παναγιώτη»  να με πάρουν και να μου το πουν… Πόσες φορές αναγγείλανε επιτροπές και χρήματα;  Όλα αυτά είναι κουβέντα για την κουβέντα“.   

Ο “Παναγιώτης”  θα είχε φτιαχτεί μέσα σε 1 εβδομάδα. Δεν χρειαζόταν να μην πηγαίνουν εκεί τα καράβια. Χρειάζεται πρόβλεψη ώστε να μην πλησιάζουν στο πλοίο λόγω των βράχων. Στο πάνω μέρος είχα κάνει ολόκληρο φράξιμο για να μην πλησιάζουν στον γκρεμό αλλά και ένα υπέροχο μπαλκόνι. Έτσι, αναπτύχθηκε η περιοχή“. 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Και συνέχισε ο κ. Χρυσόστομος:

“Στην εκκλησιαστική περιουσία δεν θα παρέμβει   κανένας. Αυτές οι “παρλαπίπες” που έκαναν  τον αιγιαλό 170 μέτρα από την θάλασσα, δεν θα περάσουν εύκολα. Αν ισχύσει εκεί αυτό τότε θα πρέπει να γκρεμιστούν όλα τα ξενοδοχεία της Ζακύνθου. Δεν μπορεί να είναι μόνο εκεί 170 μέτρα από την θάλασσα ο αιγιαλός. Αυτά είναι πράγματα ανεπίτρεπτα για σοβαρές  κυβερνήσεις”.

ΠΥΡΑ ΠΡΟΣ TON ΒΟΥΛΕΥΤΗ 

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος μίλησε στον -Ε-  για την πορεία του Βουλευτή και αναφέρθηκε στα μηδαμινά, όπως είπε, έργα που έχει κάνει μέχρι και σήμερα: 

“Ο Βουλευτής τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα. Πέντε χρόνια ήταν Βουλευτής και αλλά πέντε Δήμαρχος και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Τώρα το θυμήθηκε το Ναυάγιο;   Ο “Παναγιώτης”  δεν είναι εκείνος που τράβηξε τον κόσμο αλλά το τοπίο… Αν θέλουν ας πάρουν ένα σαπιοκάραβο και να το βάλουν ένα βράδυ εκεί και τελειώσει η υπόθεση. Τότε θα είναι είτε Παναγιώτης είτε Γιάννης.   “Αρχή άνδρα δείκνυσι” κ. Βουλευτά“.