Ροή Ειδήσεων

ΣΥΡΟΣ: Εορτασμός στο εξωκλήσι της Αναλήψεως στην Αζόλιμνο

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μάννα σας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 στις 19:00 στο προαύλιο χώρο στο εξωκλήσι της Αναλήψεως στην Αζόλιμνο όπου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

Μετά το τέλος της ο σύλλογος θα προσφέρει λουκουμάδες.

Να θυμίσουμε ότι o Ιερός Ναός της Αναλήψεως κατασκευάστηκε το 1985 με δωρεές όλων των κατοίκων της περιοχής. Το εκκλησάκι βρίσκεται ψηλά πάνω από τη θάλασσα και κάθε χρόνο στα τέλη Μαΐου, διοργανώνεται διήμερο πανηγύρι.

Εξάλλου το 2020 o πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Μάννα, θέλησαν να ευχαριστήσουν και δημοσίως τον αξιότιμο και δικαίως αναγνωρισμένο ως Εθνικό ευεργέτη, κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο.

Χωρίς την γενναιόδωρη οικονομική προσφορά του, θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση, του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να εξωραϊστεί το εκκλησάκι της Αναλήψεως στην Αζόλιμνο.

Σε αυτό λοιπόν το έργο η χρηματοδότηση προήλθε κυρίως από τους Αθανάσιο Μαρτίνο, Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, Μάρκο Βαρθαλίτη (κουκλόμαρκο) και από τον κύριο Ιωάννη Δάσκο.

Επίσης ευχαριστούσαν τους κυρίους Σπύρο Ρουσσουνέλο, Νικόλαο Συριανό και τον Ιωάννη του Τζουάννε Μαραγκό για την προσωπική τους εργασία.

Ευχαριστούσαν επίσης τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μάννα, για την προσφορά των καρεκλών για τον Ναό και την αίθουσα του.

Τέλος ευχαριστούσαν όλους όσους πρόσφεραν υλική και προσωπική εργασία, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση.