Ροή Ειδήσεων

Λαμπρή υποδοχή Λειψάνου του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας

Με θρησκευτική λαμπρότητα το Μενίδι και ο Ιερός Ναός του πολιούχου του Αποστόλου Παύλου υποδέχθηκε τμήμα του ιερού λειψάνου του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη.

Τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού ο οποίος απηύθυνε και Θείο Κήρυγμα και συμπροσευχομένου στο ιερό βήμα του Σεβ. Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου.

Πέρα από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας, πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο, συνιερούργησαν και πολλοί ιερείς από την Αμφιλοχία, τα γύρω χωριά και οικισμούς και την Άρτα.

Μεγάλο ήταν το πλήθος των πιστών που παρευρέθηκαν και προσκύνησαν το ιερό λείψανο του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη, παρακολούθησαν τον εσπερινό και καθηλώθηκαν από την ομιλία του π. Σπυρίδωνος Βασιλάκου.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών – Δήμου Αμφιλοχίας, Δ.Ε. Μενιδίου, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Στην συνέχεια, ο αιδεσιμολογιώτατος π. Σπυρίδων Βασιλάκος, μίλησε για τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη, τον ταπεινό μαθητή της υπακοής, τον Άγιο διδάσκαλο της ευχής.

Στο τέλος, ο π. Θεολόγος ανακοίνωσε ένα σημαντικό και ευχάριστο νέο. Την κάλυψη του κόστους αγοράς κλιματιστικών για τον Ιερό Ναό από την επιχειρηματία στο χώρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας, κυρία Ιουλία Τσέτη, που κατάγεται από την Άρτα και έχει εξοχική κατοικία στο Μενίδι.

Τέλος, στον περίβολο του Ιερού Ναού, οι κυρίες της Ενορίας προσέφεραν στον κόσμο δροσερά αναψυκτικά και κρύο νερό, δεδομένης και της έντονης ζέστης που επικρατούσε.