Ροή Ειδήσεων

Λήξη επετειακών Λ΄ Παυλείων στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου

 

Το απόγευμα του Σαββάτου, 29ης Ιουνίου, στο «Βήμα» του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια τελέστηκε ο καθιερωμένος υπαίθριος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ο οποίος σήμανε και τη λήξη των επετειακών Λ’ Παυλείων που διοργάνωσε η Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας, Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Για τριάντα συναπτά έτη η  Μητρόπολη της Βεροίας διοργανώνει κατά τον μήνα Ιούνιο το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο καθώς και ποικίλες επιστημονικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας, Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Προηγήθηκε πάνδημη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Παύλου από τον πανηγυρίζοντα Mητροπολιτικό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου προς τον χώρο του Αποστολικού Βήματος.

Στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων και συμμετείχαν ο Λαοδικείας Θεοδώρητος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Επίσκοπος Ιππώνος  Στέφανος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο  Επίσκοπος Ιεραπόλεως Αρσένιος (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), ο Επίσκοπος Λίπλγιαν Δοσίθεος (Πατριαρχείο Σερβίας), ο Επίσκοπος Ουγγαρίας Σιλουανός (Πατριαρχείο Ρουμανίας), ο Μητροπολίτης Ζουγκδίδι και Τσαΐσι Γεράσιμος (Πατριαρχείο Γεωργίας), ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος (Εκκλησία της Κύπρου), ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  Γεώργιος (Εκκλησία της Ελλάδος), ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φιέρι Νικόλαος (Εκκλησία της Αλβανίας) και ο Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος.

Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φιέρι Νικόλαος, εκ μέρους όλων των Αρχιερέων, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βεροίας για τη φιλοξενία και την τιμητική πρόσκληση.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως και προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής.