Ροή Ειδήσεων

Church show στη χειροτονία του Διευθυντή του Γραφείου της Εκκλησίας στις Βρυξέλλες ακριβώς γιατί ο ρόλος της θρησκείας περιορίζεται και οι ταγοί της δεν μπορούν να διακονήσουν χωρίς τη συνέργεια των πολιτικών

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια αλλά και εκκλησιαστική εκκοσμίκευση  τελέστηκε  σήμερα, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, ημέρα της εορτής των Αγίων μεγαλομαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου, Διευθυντή γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες. 

Ο Επίσκοπος Τανάγρας Απόστολος διαδέχθηκε στη θέση αυτή  τον μετρημένο, σεμνό και διακριτικό αλλά και πολυμαθέστατο Μητροπολίτη Αχαΐας Αθανάσιο ο οποίος υπηρέτησε στη θέση αυτή με σύνεση  από την εποχή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου μέχρι σήμερα. Παραιτήθηκε προ μηνών προκειμένου να κενωθεί η θέση και για να τον διαδεχθεί ο Απόστολος ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Αρχιεπισκοπής. 

Ο Απόστολος καλείται από τη θέση αυτή να ανοίξει τον κύκλο δραστηριοτήτων και εκμεταλλεύσεων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πακέτων από  την Εκκλησία της Ελλάδος. Ας ελπίσουμε  ότι θα υλοποιηθεί και δεν θα συνεχίσουν να απορροφούν όλα τα προγράμματα οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες της Ευρώπης.

Ο νέος Επίσκοπος Απόστολος  φρόντισε με τον ευρύ κύκλο των προσκεκλημένων υπουργών, πολιτικών, πρέσβεων και λοιπών επιφανών να κάνει στην χειροτονία του  μία μικρή  επίδειξη δυνάμεως και γνωριμιών  η οποία ελπίζουμε ότι θα του φανεί χρήσιμη στο πόστο που ανέλαβε στις Βρυξέλλες. Άλλωστε έχει δώσει μέχρι τώρα δείγματα γραφής. 

Και για την σωστή οργάνωση, υποδοχή, ταξιθεσία εντός του ναού και εις το γεύμα που ακολούθησε της χειροτονίας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, συνεπικουρήθη από τον διευθυντή του ρ/φ σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος  κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα, ο οποίος όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα θα ενδυθεί το ιερό ράσο και θα ανέλθει την κλίμακα προς τα άνω με συνοπτικές διαδικασίες. 

Ενδεχομένως έως τον Φεβρουάριο να ενταχθεί στο σώμα των Επισκόπων της Εκκλησίας μας.

Η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών  Ιερώνυμο.

Με τον Αρχιεπίσκοπο  συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Σπάρτης Ευστάθιος, Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Φθιώτιδος Συμεών και Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος, Γλυφάδας Αντώνιος, Γόρτυνος Νικηφόρος, Παραμυθίας Σεραπίων, Φλωρίνης Ειρηναίος και οι Επίσκοποι, Ανδρούσης Κωνστάντιος, Ταλαντίου Επιφάνιος και Θεσπιών Παύλος.

Για την ιστορία να σημειώσουμε  ότι στο Ναό παρέστησαν ο πρ. υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, αρκετοί Υπουργοί, Διπλωμάτες, πρ. Υπουργοί, Καθηγητές, τοπικοί άρχοντες, κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ιερών Μητροπόλεων, καθώς και πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Ο νεοχειροτονούμενος στην χειροτονητήριο λόγο του έδωσε σε αδρές γραμμές το όραμά του ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τους σταθμούς της ζωής του και για την συμβολή όλων εκείνων που τον συνέδραμαν ( παρέλειψε για ευνοήτους λόγους τον τελευταίο) στην εκκλησιαστική του διαδρομή, εις την οποία δεσπόζουσα θέση κατέχει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, γεγονός που επεσήμανε δεδομένου ότι υπήρξε ο μεγάλος, ο μέγιστος ευεργέτης του.  

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαρίθμησε τα προσόντα του νεοχειροτονούμενου Επισκόπου  καθώς και την αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει στους χειρισμούς δύσκολων υποθέσεων και κυρίως  σε  θέματα τα οποία είχαν τελματώσει και ο Απόστολος φρόντισε με τις γνωριμίες του και την πειθώ του να τα απεγκλωβίσει και να τα οδηγήσει στην ασφαλή  διεκπεραίωση! 

Της χειροτονίας ακολούθησε γεύμα παρουσία του Αρχιεπισκόπου, Μητροπολιτών, Υπουργών και Πρέσβεων και λοιπών  στο Olympic Royal στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. 

πηγή Εξάψαλμος