Ροή Ειδήσεων

Αβάντα Καρόλου στον Παύλο Γκλύξμπουργκ διαμέσου Βαρθολομαίου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστρωσε το κόκκινο χαλί στον «διάδοχο Πρίγκιπα της Ελλάδας». Μετά τη βάπτιση των παιδιών ενός γκέι ζευγαριού στην Γλυφάδα ο εντεταλμένος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος του παρέδωσε το Αθηναγόρειο Βραβείο για τον Βασιλιά της Αγγλίας

Ο Πρίγκηπας Παύλος, γιος του αειμνήστου Βασιλέως Κωνσταντίνου της Ελλάδας και της Άννας Μαρίας, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πριγκιπικού Τραστ, του πρώην πρίγκιπα και σημερινού Βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου, παρέλαβε εκ μέρους του το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Χίλτον της Νέας Υόρκης, σε ειδική εκδήλωση η οποία περιλάμβανε επίσημο δείπνο, παρουσία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Prince’s Trust, η Αυτού Μεγαλειότης Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, δεν μπόρεσε  να παραστεί στην εκδήλωση και δήλωσε: 

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Διάδοχος Παύλος, Αντιπρόεδρος του Prince’s Trust International, συμφώνησε να παραλάβει το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας”. 

Ο Διάδοχος Παύλος αποτελεί σημαντική πηγή δύναμης και καθοδήγησης για το Prince’s Trust International από την ίδρυσή του το 2015. Ήταν ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του φιλανθρωπικού ιδρύματος, καθοδηγώντας τη στρατηγική του κατεύθυνση κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του. 
Η Αυτού Βασιλική Υψηλότης διαδραμάτισε επίσης καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση, την πιλοτική εφαρμογή και την ανάπτυξη των προγραμμάτων του Prince’s Trust International στην Ελλάδα, όπου άνοιξε πόρτες, βοήθησε στη συγκέντρωση κεφαλαίων και ήταν πρόθυμος να προσφέρει συμβουλές όπου χρειαζόταν.


Το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας θεσπίστηκε το 1986 από το Εθνικό Συμβούλιο του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική. Το Βραβείο πήρε το όνομά του από έναν από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς ηγέτες του 20ου αιώνα, τον αείμνηστο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα. 

Το Βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στο ετήσιο συμπόσιο του Τάγματος σε ένα πρόσωπο ή έναν οργανισμό που έχει με συνέπεια υποδείξει με τη δράση, το σκοπό και την αφοσίωσή του, το ενδιαφέρον για τα βασικά δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία όλων των ανθρώπων.