Ροή Ειδήσεων

«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Η Ιερά Σύνοδος στο ανακοινωθέν για την Σύγκληση της Ιεραρχίας άφησε παράθυρο για το μεταθετό. Στην ουσία ο Ιερώνυμος φοβάται τις παρασκηνιακές ενέργειες και όλες τις διεργασίες που θα γίνουν το ΣΚ για την Ι.Μ. Θεσσαλονίκης καθώς όπως λέει η γνωστή παροιμία «η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή μητροπολίτη»

 

Η Ιερά Σύνοδος σε ανακοινωθέν για την Σύγκληση της Ιεραρχίας αναφέρει πως συνέρχεται από τη Δευτέρα 9 έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στην ετήσια Τακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο.

Μεταξύ άλλων κάνει γνωστό πως "το πρωί της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου 2023 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων: 

α) Θεσσαλονίκης, 

β) Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου, 

γ) Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας 

και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων".

Μήπως αυτό το τελευταίο είναι το παράθυρο για όσους ανθρωπίνως επιθυμούν (και επεξεργάζονται) τη λύση του μεταθετού για την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης; 

Συμφώνως προς τα κυκλοφορούντα αν εκλεγεί διά μεταθέσεως στην Θεσσαλονίκη ο από Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος επικρατέστερος να τον διαδεχθεί στον Βόλο είναι ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου ενώ εάν οι εκλέκτορες ψηφίσουν τον Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τότε επικρατέστερος να πάρει την θέση του είναι ο πρωτοσύγκελος π. Αθηναγόρας Μπίρδας.