Ροή Ειδήσεων

Το τουρκικό θωρακισμένο όχημα εφοδιασμού «Derman» κάνει διεθνές ντεμπούτο στο Ηνωμένο Βασίλειο

 

Το θωρακισμένο όχημα υλικοτεχνικής υποστήριξης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) DERMAN 8X8, που βρίσκεται επί του παρόντος στο απόθεμα του στρατού, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του International Defense and Security Equipment (DSEI) 2023, σημείωσε αξιωματούχος της εταιρείας το Σάββατο, αναφέρει το Azernews . επικαλούμενη την Daily Sabah.

Η Koluman Otomotiv Industry Inc., η οποία παράγει οχήματα υποστήριξης logistics στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, παρουσίασε το όχημα DERMAN 8X8 στο DSEI 2023, μια από τις κορυφαίες συγκεντρώσεις αμυντικής βιομηχανίας στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Ο Zafer Özcan, αναπληρωτής γενικός διευθυντής στρατιωτικών έργων στην Koluman Otomotiv, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Anadolu Agency (AA) ότι τέτοιες εκθέσεις μπορεί μερικές φορές να αποτελέσουν σημείο καμπής στην ιστορία μιας εταιρείας.

Ο Özcan υπενθύμισε ότι η εταιρεία είχε υπογράψει το έργο 8X8 Wheeled Container Carrier Vehicle (DROPS) με την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) για την DERMAN και δήλωσε ότι η Koluman Otomotiv είχε παραδώσει τα πρώτα επτά οχήματα του έργου 70 οχημάτων.

Τόνισε ότι στόχος ήταν να μπει πρώτα η απογραφή του TSK και στη συνέχεια να επεκταθεί στις διεθνείς αγορές, λέγοντας: "Είμαστε χαρούμενοι που το πετύχαμε. Ο τουρκικός στρατός είναι μια από τις σημαντικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Επομένως, όταν πηγαίνετε στο εξωτερικό, ένα από τις μεγαλύτερες αναφορές μας είναι τα οχήματα που παραδίδονται στις ένοπλες δυνάμεις».

Ο Özcan ανέφερε ότι η εταιρεία ασχολείται με την αμυντική βιομηχανία εδώ και χρόνια και έχει αρχίσει να τοποθετείται στον τομέα των οχημάτων υποστήριξης logistics, ειδικά από το 2017.

Επεξεργαζόμενος τον στόχο ανάπτυξης ενός σχεδίου οχήματος με υψηλή ικανότητα εδάφους, ικανό να μεταφέρει βαριά φορτία και ιδανικά ικανό να παρέχει υπηρεσίες σε πολλαπλά οχήματα υποστήριξης σε μια κοινή πλατφόρμα, ο Özcan σημείωσε ότι το DERMAN ήταν το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ανάπτυξης.

Η εταιρεία υπέγραψε επίσης σύμβαση με την SSB για τεθωρακισμένα δεξαμενόπλοια καυσίμων, με το όνομα AKTAN, εξήγησε.

Με αυτήν την έκθεση, ξεκινούν ένα νέο ταξίδι και η υποδομή της DERMAN, ειδικά η ολοκληρωμένη υλικοτεχνική της υποστήριξη, η ικανότητά της να παρέχει στον τελικό χρήστη αδιάκοπη και πλήρη υποστήριξη και η εκτεταμένη χρήση ανταλλακτικών την καθιστούν ακόμα πιο δυνατή στις διεθνείς αγορές. .

Ο Özcan είπε ότι θα ήταν στη Γερμανία ένα μήνα μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετέχοντας ως Κατασκευαστής Πρωτότυπου Εξοπλισμού (OEM) σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Daimler.

Τονίζοντας ότι το σχέδιο είναι να αποσταλούν όλα τα οχήματα του έργου DROPS 70 οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2024, ο Özcan σημείωσε ότι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους θα είναι η παραγωγή των πρώτων πρωτοτύπων του θωρακισμένου AKTAN Project.

Σχετικά με τη διαδρομή εξαγωγών της DERMAN, ο Özcan είπε: «Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, έχουμε τοποθετηθεί ιδιαίτερα στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης. Τον τελευταίο καιρό, λόγω ορισμένων συγκρουόμενων καταστάσεων σε γειτονικές χώρες, έχει αυξηθεί σημαντικά το ενδιαφέρον για τέτοια οχήματα. "

"Έχουμε επίσης πραγματοποιήσει διάφορες πρωτότυπες δραστηριότητες με τη Roketsan για τη DERMAN. Σε ένα από τα έργα μας, αναπτύξαμε ένα όχημα με χωρητικότητα άνω των 50 τόνων. Αναμένουμε να το παραδώσουμε σύντομα", εξήγησε.