Ροή Ειδήσεων

Σε ιταλικό εστιατόριο των Βορείων Προαστείων ο Ιερώνυμος. Έχει πάρει φόρα και για λογαριασμό της Εκκλησίας κάνει το ένα deal μετά το άλλο

 

Σε ιταλικό εστιατόριο των Βορείων Προαστείων γευμάτισε προ ημερών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος με εκλεκτή παρέα.

Όπως μάθαμε, στο συγκεκριμένο all day bar restaurant έχει αποκτήσει (μειοψηφικό) πακέτο μετοχών, πασίγνωστος μάνατζερ των κατασκευών, που εσχάτως άλλαξε στρατόπεδο επειδή διαπίστωσε απενταρίες στα πρώην αφεντικά του και ο οποίος παράλληλα διετέλεσε στο παρελθόν στενός συνεργάτης του Μακαριωτάτου στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας!

Βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι, τότε δεν προχώρησαν και πολύ τα πράγματα όσον αφορά την αξιοποίηση της λιμνάζουσας περιουσίας, ωστόσο έγινε η αρχή, που ως γνωστόν είναι πάντα δύσκολη!

Tο κομμάτι του «ιερού» real estate έχει αναλάβει μία τεχνοκρατική ομάδα υπό τον γενικό διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) π. Νικόδημο Φαρμάκη αλλά πάντα τελούν υπό την υψηλή εποπτεία του Αρχιεπισκόπου.

Φαίνεται ότι τώρα έχουν ωριμάσει οι σκέψεις αφού όλα δείχνουν ότι ο Ιερώνυμος έχει πάρει φόρα και για λογαριασμό της Εκκλησίας κάνει το ένα deal μετά το άλλο με αντιπαροχή τα οικόπεδα που έχει στο χαρτοφυλάκιο της η Ιερά Σύνοδος. σε προνομιούχες τοποθεσίες, σε παραλιακά μέτωπα ή κοντά σε περιοχές με πράσινο.

Η Πατρινή οικογένεια Στέγγου απέκτησε πρόσβαση σε 2 εκκλησιαστικά φιλέτα

Μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς στην Belterra Investments του Ιβάν Σαββίδη (για το οποίο ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο τελικό τίμημα με τον Ιβάν Σαββίδη αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πήρε 25.000.000 ευρώ μετρητά ως προκαταβολή), η οικογένεια Στέγγου, επιδιώκει μέσω των θυγατρικών της βραχιόνων που εδρεύουν στην Κύπρο, να δραστηριοποιηθεί κυρίως στην ναυτιλία, το real estate κι άλλου είδους επενδύσεις, όπως την αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων, τομέα στον οποίο σχεδιάζει να αναπτύξει δραστηριότητα μέσω της που PFC Premier Finance Corporation LTD.

Ήδη στίς επιχειρηματικές δραστηριότητες με νέα έργα, δύο αφορούν εκκλησιαστικά project. 

Συγκεκριμένα, εταιρεία του ομίλου Στέγγου ανακηρύχθηκε από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο οριστική ανάδοχος για την ανέγερση 8 κατοικιών σε οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων στην Κηφισιά, πολύ κοντά στο άλσος Κεφαλαρίου που θα ανεγερθούν με αντιπαροχή (το 50,1% θα το λάβει η Τεχν. Ολυμπιακή). 

Άλλες τέσσερις κατοικίες, έπειτα από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Σύνοδου, θα αναλάβει να κατασκευάσει και στη Βουλιαγμένη σε οικόπεδο 1,3 στρεμμάτων κοντά στο Vouliagmeni Tennis Club, με το ποσοστό αντιπαροχής να είναι σε αυτή την περίπτωση στο 43%. 

Και από τα 2 κατασκευαστικά project υπολογίζεται ότι ο Στέγγος θα κερδίσει 5.000.000 ευρώ και άλλα τόσα το ταμείο της Ιεράς Συνόδου.