Ροή Ειδήσεων

«Βαρνάβα πρόσεχε». Ο Βεροίας δεν ελέγχεται και ο Ιερώνυμος την "έπεσε" στον τρίτο υποψήφιο για την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ανοίγει τα χαρτιά του τελευταίος ο επικρατέστερος στη μάχη της διαδοχής μέσω μεταθετού, Δημητριάδος Ιγνάτιος


Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν το πρωί της Τρίτης  26/9 ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα γενικότερα ζητήματα δήμων και Εκκλησίας.

Ο κ. Κυρίζογλου επεσήμανε το σημαντικό και πολυσχιδές έργο που επιτελείται στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τη συνεργασία του Δήμου με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ενώ  επεσήμανε τη διαχρονική σχέση και συνεργασία μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας από την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους μέχρι και σήμερα.

Στην συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας από τον οποίο ο Μακαριώτατος εξασφάλισε την υπόσχεσή του ότι δεν θα αναμιχθεί στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης δια μεταθετού και πως θα το καταψηφίσει.