Ροή Ειδήσεων

Τέλειωσαν τα χάπια; Έχασε την ψυχραιμία του ο Ιερώνυμος και πέταξε το γάντι στον Δημητριάδος Ιγνάτιο. Τοποτηρητής στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Σεβασμιώτατος προετοιμάζεται να του απαντήσει...θεσμικά


Μετά τα έγκυρα και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του ιστολογίου για τις εκλογές μητροπολιτών και βοηθών τον Οκτώβριο και όσα προσπαθεί να μεθοδεύσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος φαίνεται ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για τον ίδιο, γιατί τα κουκιά, 20 του μηνός και δεν βγαίνουν, οπότε και αναγκάζεται να βγεί στο προσκήνιο, αναλαμβάνοντας τον καθοριστικό ρόλο του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, μετά την παραίτηση του επιχώριου Ιεράρχη Άνθιμου. 

Με την πράξη του αυτή ο Μακαριώτατος δείχνει ότι έχει απωλέσει φίλιες δυνάμεις που τον στήριζαν σε παλαιότερες αναμετρήσεις ενώ κόκκινο έχει αγγίξει και η καχυποψία του για δικούς του ανθρώπους. Κοινώς, έχει χάσει την ψυχραιμία του.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα από διαρροές του περιβάλλοντος του είναι το ερώτημα που έθεσε πολύ πρόσφατα σε στενό του συνεργάτη για το ποιά σχέση μπορεί να έχει δημιουργηθεί μεταξύ των μητροπολιτών Νέας Ιωνίας και Δημητριάδος μετά μάλιστα την παρουσία στον Ι. Καθεδρικό Ναό Ύδρας (με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Εφραίμ) του πρωτ. π. Δημήτριου Λινού (ιερούργησε και ομίλησε) Καθηγητή Χειρουργικής, Ιατρού περισπούδαστου και προσφάτως κληρικού της Εκκλησίας δια των χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και γιατρός του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα και των υπολοίπων ενοίκων του κτιριακού συγκροτήματος επί της Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 91…

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας λοιπόν θα είναι Τοποτηρητής στην Ι. Μητρόπολη μέχρι την διεξαγωγή ανάδειξης του νέου Ιεράρχη, τον προσεχή Οκτώβριο από την ΙΣΙ, επιδιώκοντας προφανώς να εμφανιστεί ταυτόχρονα ως εγγυητής του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας και του τελικού αποτελέσματος.

Σε ενημερωτικό εγκύκλιο σημείωμα που εστάλη προς τους ιερείς της Μητρόπολης επισημαίνεται:

Σεβαστοὶ πατέρες, εὐλογεῖτε.

Διὰ τοῦ παρόντος μηνύματος, σᾶς γνωρίζομε, ὅτι κατόπιν τοῦ ὑπ΄ ἀριθμ. Πρωτ. 4676/2089/18.09.2023 ἐγγράφου τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, *ὡρίσθηκε ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν & πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερώνυμος, τοποτηρητὴς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης*, ἀπὸ σήμερον, Δευτέραν 18ην Σεπτεμβρίου 2023.

Διὰ δὲ τοῦ ὑπ΄ ἀριθμ. Πρωτ. 4676/2089/18.09.2023 ἑπομένου ἐγγράφου, *ἐντελλόμεθα ὅπως μνημονεύομεν ἀπὸ τοῦδε καὶ εἰς τὸ ἑξῆς τοῦ ὀνόματος Αὐτοῦ ἐν πάσαις ταῖς Ἱεραῖς Ἀκολουθίαις*.