Ροή Ειδήσεων

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος επισκέφθηκε την ακριτική Σύμη και τον Πανορμίτη

Ο νέος  Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ.Απόστολος  μετά την επιστροφή του από τον Πόντο όπου είχε επισκεφθεί ως συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχου το πανορθόδοξο προσκύνημα της κυράς του Πόντου, της Παναγίας Σουμελά επισκέφθηκε την γενέτειρά του Ρόδο στην οποία ζουν οι γονείς του και άλλοι συγγενείς του και εξ αυτής εξέδραμε στην ακριτική Ι.Μητρόπολη  Σύμης και στην Ι.Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ Του Πανορμίτου. 

Τον υποδέχθηκε εγκαρδίως ο Μητροπολίτης Σύμης κ.Χρυσόστομος ο οποίος του δώρησε ένα επιγονάτιο με κεντημένο τον Ταξιάρχη.

Ο Καθηγούμενος τιυ Πανορμίτη Αρχιμ. Αντώνιος Πατρός του πρόσφερε μια εικόνα του Ταξιάρχη Πανορμίτη που ο κ. Απόστολος δεσμεύτηκε ότι εφεξής η εικόνα αυτή θα αποτελεί την μόνιμη συντροφιά του στο δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που τον περιμένει!  

Να πούμε ότι ο Σεβ. Νέας Ιερσέης κ.Απόστολος  χοροστάτησε της δοξολογίας και του  Εσπερινού  και προσευχήθηκε με συγκίνηση στο προσκύνημα το οποίο ως νέος επισκέπτετο με τους γονείς του και στη συνέχεια ως κληρικός, διακονεύων τον Γέροντά του, Μακαριστό Μητροπολίτη Ρόδου Απόστολο.

Πολλές οι μνήμες, χιλιάδες οι αναμνήσεις που ζωντάνεψαν μέσα του. Ευχαρίστησε  ευγνωμόνως και ένδακρυς  τον Ταξιάρχη Πανορμίτη για την προστασία του από τις παγίδες των ανθρώπων αλλά και για τις πολλαπλές ευεργεσίες του προς το πρόσωπό του!  

Τέλος δεσμεύτηκε το ταξίδι αυτό να το κάνει συχνά για να γεμίζει τις μπαταρίες και να παίρνει δύναμη! 

Τον Σεβ. Νέας Ιερσέης συνόδευαν οι γονείς του.