Ροή Ειδήσεων

ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ! ΚΑΙ Ο π. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ: Ο Ιερώνυμος "χτυπάει" τους Χριστοδουλικούς εκεί που πονάνε. Στηρίζει τον Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο φτάνει να μην περάσει το μεταθετό για την Θεσσαλονίκη (Ρεπορτάζ με ονόματα)


Ο 70χρονος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος που προβάλλεται ως πιθανή υποψηφιότητα, φέρεται να έχει την στήριξη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου για την Μητρόπολη Παραμυθίας.

Ο κ. Θεόκλητος υπήρξε υποψήφιος και για την πλήρωση κενών θέσεων σε άλλες Μητροπόλεις (σε Κομοτηνή και Λαγκαδά), ενώ είχε εκδηλώσει και παλαιοτέρα το ενδιαφέρον του για την ιστορική Μητρόπολή μας.

Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος (κατά κόσμον Θεόδωρος Κουμαριανός), γεννήθηκε στον Βόλο το 1953 και πριν αναλάβει θέση Τιτουλάριου Επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχει διατελέσει Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σπούδασε αρχικά στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και ακολούθως στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Στην συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Ελλάδας και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

Εκλέχθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1999 από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Παραιτήθηκε την 1η Μαρτίου 2005. Στις αρχές του 2006, έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Μητροπολίτη Βρεσθένης.

Πηγή: paramythia-online.gr

Σύμφωνα με το thespro.gr ως άλλοι υποψήφιοι φέρονται:

1) ο 59χρονος πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολεως Θεσσαλονίκης, πατέρας Ιάκωβος Αθανασίου, ο οποίος συνέδραμε για χρόνια τον σεβασμιώτατο κ. Άνθιμο, επικουρώντας τον ουσιαστικά στο δύσκολο έργο του. Εκεί, θα μπορεί πλέον να αξιοποιήσει την πολυετή εμπειρία και γνώση του.

2) Ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματέας της επιτροπής συνοδικού τουρισμού της Ιεράς Συνόδου, η υποψηφιότητά του οποίου υποστηρίζεται και από το Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομο. Ο συγκεκριμένος θα προσέφερε μεγάλο έργο στην εξωστρέφεια της Μητρόπολης και στην ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού.

3) Ο ίδιος ο Σεβ. Μητροπολίτης Τίτος, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα προτείνει τον Ηγούμενο της Μονής Γηρομερίου Αρχ. Μεθόδιο.

4) Σύμφωνα με το δικό μας εκκλησιαστικό ρεπορτάζ τις τελευταίες ώρες ακούγεται μια εξίσου δυνατή υποψηφιότητα, αυτής του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Νικηφόρου Ασπρογέρακα.