Ροή Ειδήσεων

Ο πανδαμάτωρ χρόνος δεν δαμάζεται ούτε από τον Αρχιεπίσκοπο. Συμπροσευχόμενος ο ανήμπορος Ιερώνυμος στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος-Σαγματά


Στην ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Σαγματά στη Θήβα βρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος το πρωί της Κυριακής 6 Αυγούστου 2023.

Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, (στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος) καθώς «δεινόν το γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον» όπως έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.

Στην ομιλία του, ενώπιον δεκάδων πιστών, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε πριν από 47 χρόνια με τον Άγιο Πορφύριο. Τότε που ο Μακαριώτατος είχε αναλάβει την αναστήλωση της Ιεράς Μονής.

Ο Άγιος Πορφύριος του είχε πει πως το μοναστήρι θα αναβιώσει και πάλι και η νέα αδελφότητα θα ακμάσει.

Ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως πράγματι από την συγκεκριμένη αδελφότητα αναδείχτηκαν τρεις Μητροπολίτες, ο παρευρισκόμενος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου κυρός Κλήμης. 

Βέβαια πιστά, αγαπητά πνευματικά παιδιά του, σαν νεόφυτα δενδρύλλια ελαιών και ο διάδοχος του ιδίου του Μακαριωτάτου, ο νυν Μητροπολίτης Θηβών &Λεβαδείας κ. Γεώργιος που προέρχεται από φημισμένο μοναστήρι της Βοιωτείας (του Οσίου Λουκά) και ο καταρτισμένος και δραστήριος πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος Σαμαρτζής, για τον οποίο φημολογείται έντονα ότι θα είναι η επόμενη πρόταση του ρηξικέλευθου οιακοστρόφου Αρχιεπισκόπου στην Ιεραρχία, για χηρεύουσα πάντα Μητρόπολη.