Ροή Ειδήσεων

Πατριάρχης Μόσχας προς Wagner: Αφήστε τα όπλα και συνέλθετε

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος τοποθετήθηκε σε σχέση με το πραξικόπημα.

Όπως δήλωσε:

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!

Η στρατιωτική αναμέτρηση είναι μια δοκιμασία στην οποία καλούμαστε ακόμη περισσότερο από άλλες εποχές να τιμούμε την εθνική ενότητα, να προσευχόμαστε στον Θεό και να υποστηρίζουμε τους στρατιώτες αλλά και ο ένας τον άλλον με όλες μας τις δυνάμεις.

Σήμερα, που τα αδέρφια μας πολεμούν και πεθαίνουν στα μέτωπα, κάνοντας ανιδιοτελώς το καθήκον τους, όταν ο εχθρός κατευθύνει όλες τις προσπάθειες για να καταστρέψει τη Ρωσία, κάθε προσπάθεια να σπείρουν διχόνοια μέσα στην χώρα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα, που δεν έχει δικαιολογία.

Ως Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στρέφω τις προσευχές μου στην ειρηνική επίλυση αυτής της κατάστασης και καλώ όσους είναι πρόθυμοι να πάρουν τα όπλα και να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των αδελφών τους να συνέλθουν. Απέναντι στην κοινή απειλή, πρέπει να διατηρήσουμε την ομοφωνία, να ξεπεράσουμε μνησικακίες και προσωπικές φιλοδοξίες. Όσο δύσκολο κι αν είναι μερικές φορές.

Υποστηρίζω τις προσπάθειες του Αρχηγού του Ρωσικού Κράτους, προκειμένου να αποφευχθεί η αναταραχή στην χώρα μας.

Προσεύχομαι ο ίδιος και προτρέπω όλους τους επισκόπους, τους κληρικούς, τους μοναχούς και τους λαούς να κάνουν προσευχή ότι ο Κύριος θα διατηρήσει την ειρήνη και την ενότητα που κινδυνεύουν από τις εκκλήσεις για αναταραχή.

Είθε ο Κύριος να προστατεύει την Ρωσία, τον λαό της και τον στρατό της».

el.gr