Ροή Ειδήσεων

«Κολλήσαμε από τα μέλια». Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ άφησε μπουκάλα τη Δούρου για τα μάτια του Πατούλη. Ας είναι καλά το «Ιωνικό Κέντρο»

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για τους γοργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η κατασκευή του «Ιωνικού Κέντρου», του πνευματικού κέντρου που θα εξελιχθεί σε ένα «εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο» της περιοχής, όπως ανέφερε, εξέφρασε ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στα υπό εξέλιξη έργα.

Το έργο προϋπολογισμού 12.3 εκ. ευρώ, ποσό έχει εξασφαλιστεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2023.


Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια και προσωπικά τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη στην υλοποίηση αυτού του έργου επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Αυτό το Πνευματικό Κέντρο είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας, την τοπική μας εκκλησία, ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που με αφορμή αυτή την επέτειο, υποδεχόμαστε σήμερα τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη, με τον οποίο όπως και με το επιτελείο του, έχουμε μία άριστη συνεργασία. Ολοκληρώσαμε ήδη το πρώτο κομμάτι του Ιωνικού Κέντρου όπου είναι ο υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων τον οποίο θα δούμε αμέσως. Θέλω για άλλη μία φορά να τον ευχαριστήσω για την αμεσότητα, την αποτελεσματικότητα και την εφευρετικότητα, στοιχεία τα οποία τον διακρίνουν και μέσα από τα οποία αυτά τα τέσσερα χρόνια που είναι στο τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής έχει αλλάξει την εικόνα όλης της Περιφέρειας. Να του δίνει ο θεός δύναμη, υγεία, για να συνεχίσει το έργο του για το καλό όλων.»

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης και αφού υπογράμμισε την αρμονική συνεργασία με τον Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα σημείωσε τα εξής:

«Βλέπουμε το Ιωνικό Κέντρο ένα όραμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, Γαβριήλ, να ολοκληρώνεται με γοργό τρόπο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του ΕΣΠΑ. Με την ολοκλήρωση του έργου, ένας μεγάλος χώρος πράσινου θα διατεθεί προς χρήση στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και παράλληλα με την υλοποίηση του πνευματικού κέντρου θα γίνουν η εκκλησία, ένας βρεφονηπιακός σταθμός. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό χώρο που θα αλλάξει ριζικά. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που αυτή η συνεργασία, της Περιφέρειας Αττικής και της Μητρόπολης, με τη σημαντική συμβολή και του δήμου και σε αυτό σημείο θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη Δήμαρχο Δ. Θωμαΐδου, πιάνει τόπο και ο πολίτης πολύ σύντομα θα το χαρεί. Συγχαρητήρια σε όλους».

Το «Ιωνικό Κέντρο» έχει στόχο στη διαφύλαξη & προβολή της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων της Μ.Ασίας. 

Το έργο είναι 4 επιπέδων. Θα έχει χώρο στάθμευσης, χωρητικότητας 300 θέσεων, ενώ προβλέπεται δημιουργία πλατείας & πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο με συνολική επιφάνεια περίπου 4.560τ.μ.

Επίσης, θα κατασκευαστούν υποστρώματα, κανάλια συλλογής και απορροής όμβριων υδάτων, κανάλια συλλογής & απορροής όμβριων υδάτων ενώ θα τοποθετηθούν κατάλληλα φωτιστικά σώματα, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων & ανακύκλωσης, θέσεις ποδηλατών κ.α.