Ροή Ειδήσεων

Έπεσαν οι μάσκες. Διαρρηγμένος ο «χιτών της ενότητας» στην Αμερική: Από τη μία το Φανάρι και από την άλλη η «μπετόν αρμέ» Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας που σκέφτεται ακόμη και την απόσχιση για την εξουσία που χάνει, αν επικρατήσει η γραμμή Ελπιδοφόρου

Οι ιερείς της Βοστώνης και γενικότερα της Νέας Αγγλίας ξέρουν και ψέλνουν, πράγμα που ως φαίνεται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος το έμαθε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 21 Ιουνίου όταν τον «έψαλλαν» ομοθυμαδόν σε ήχο βαρύ κι ασήκωτο, όπως διαβάσατε στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ε.Κ.» το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουνίου.

Ο Ελπιδοφόρος ξεκίνησε μ’ εκείνο το «πλαστικό» του χαμόγελο και στα εισαγωγικά του σχόλια μίλησε απροκάλυπτα για την κατάργηση των Μητροπόλεων και τη μεταποίησή τους σε «Περιφέρειες» -Districts- και κατ’ ακολουθία την αλλαγή των Μητροπολιτών σε «Περιφερειάρχες» καθότι θα γίνουν Μητροπολίτες των πάλαι ποτέ διαλαμψασών Μητροπόλεων της Μικράς Ασίας.

Μίλησε ακόμα για διεύρυνση των διακονιών, πιο κανονική δομή της Αρχιεπισκοπής για να είναι σε καλύτερη ευθυγράμμιση με το Πατριαρχείο, αλλά και για διαφάνεια. Και στο τέλος, απαντώντας στον επίτιμο καθηγητή της Λειτουργικής της Σχολής π. Αλκιβιάδη Καλύβα, του ξέφυγε και μαρτύρησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο λέγοντας πως «η θλάση της Εκκλησίας μας στην Αμερική δεν είναι δική μου παρατήρηση, είναι η γνώμη του Πατριάρχη πως είναι μία διαιρεμένη και όχι ενωμένη Αρχιεπισκοπή εδώ και μας ενθαρρύνει να σκεφθούμε ένα καινούργιο σύστημα».

Α, έτσι μπράβο, κι αυτό το καινούργιο σύστημα θα έχει την πρωτιά σ’ ολόκληρη της Ορθόδοξη Εκκλησία διότι η Επαρχιακή της Σύνοδος δεν θα απαρτίζεται από Επαρχιούχους Ιεράρχες, αλλά από «Περιφερειάρχες». 

Θεέ και Κύριε, τι άλλο δράμα θα ζήσει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι ιεράρχες της! Δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε ίχνος εκτίμησης και σεβασμού προς την Αρχιεπισκοπή, την ιστορία της, την Ομογένεια, τους ιεράρχες, τους ιερείς, για κανέναν και για τίποτε. Κρίμα.

Του Θεοδώρου Καλμούκου/ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ