Ροή Ειδήσεων

Ποιό το υπόλοιπο πρόγραμμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Βόλο

 

Συνεχίζεται σήμερα, Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Πατριάρχη του Γένους στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εγκαινίασε το πρωί τον Bρεφονηπιακό σταθμό «Άγιοι Απόστολοι» Αγριάς, που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων, τον οποίο αρχικά προσκύνησε ο Πατριάρχης πριν τα εγκαίνια.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός "Άγιοι Απόστολοι" αποτελεί μία συνέχεια του πρώτου Βρεφονηπιακού Σταθμού - Νηπιαγωγείου "Μεταμόρφωση", ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου και αποτελείται από δύο τμήματα, βρεφικό και παιδικό, στελεχωμένο με έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

"Ας αποτελέσει, Παναγιώτατε, η Σεπτή Παρουσία Σας εδώ σήμερα το ωραιότερο και το δυναμικότερο ξεκίνημα της νέας φάσης του βρεφονηπιακού έργου της Μητροπόλεως μας, προς δόξαν Θεού και διακονία του λαού Του. Απευθύνοντάς Σας το «Καλώς ωρίσατε!», περιμένουμε τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες Σας!" είπε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Μαγνησίας κ. Ιγνάτιος απευθυνόμενος στον Οικ. Πατριάρχη αμέσως μετά τον αγιασμό των εγκαινίων.

Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν οι Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Στην συνέχεια, ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, όπου προήδρευσε διευρυμένου Δ/Σ της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, ενώ θα παρακολουθήσει την ολοκλήρωση του ΙΑ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ψαλτικής Τέχνης, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Τοπικής Εκκλησίας «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Στις 6μ.μ., ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό, στον προσφυγικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, στην διάρκεια του οποίου θα τελέσει την χειροθεσία εις Άρχοντα Οφφικιάλιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του εκ Βόλου καταγόμενου Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημητρίου Ηλιόπουλου.

Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των εγκαινίων του Κέντρου της Πολιτιστικής Εστίας Ν. Ιωνίας «Ίωνες» και η παρουσία του στην Ν. Ιωνία θα ολοκληρωθεί με συναυλία προς τιμήν του, που θα παρουσιάσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου στο προαύλιο της Ευαγγελιστρίας.

Την Κυριακή 25/6, ο Παναγιώτατος θα προστεί της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Στη 1 το μεσημέρι ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας, όπου θα παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, εκδήλωση που θα παρουσιάσουν, προς τιμήν του, οι μαθητές του Σχολείου του Αγροτικού Καταστήματος.