Ροή Ειδήσεων

Θα μας τρελάνει ο Ελπιδοφόρος! Τέλεσε τα ονομαστήρια του Βαρθολομαίου σε προτεσταντικό ναό

Για να τιμήσει τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επέλεξε να λειτουργήσει όχι σε κάποιο από τους πολλούς ορθοδόξους ναούς της Αμερικής, αλλά στον επισκοπικό (προτεσταντικό) ναό του Αγίου Βαρθολομαίου Μανχάταν.

Στο κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανέφερε: 

«Γιορτάζουμε την εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη εδώ σε μια εκκλησία άλλης χριστιανικής κοινότητας, γιατί ο Παναγιώτατος είναι ο ίδιος ο ορισμός της οικουμενικότητας.». Στην συνέχεια ανέφερε «Το να βρισκόμαστε σε αυτήν την εκκλησία, δανεισμένη από μια άλλη χριστιανική παράδοση, είναι σημάδι της εκτεταμένης αγάπης μας που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους». 

Αυτά τα είπε Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος! Φρίξον ήλιε και στέναξον γη! Η έμπρακτη αγάπη προς τους αιρετικους θα ήταν μόνο αν τους έλεγε ότι οδηγούνται στην Κόλαση και πως μόνο από την Ορθοδοξία μπορούν να πάνε στον Παράδεισο! Αυτό θα ήταν «εκτεταμένη αγάπη».

Και συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος: «Το να βρισκόμαστε σε αυτήν την εκκλησία, δανεισμένη από μια άλλη χριστιανική παράδοση, είναι σημάδι της εκτεταμένης αγάπης μας που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους. Είναι μια συμβολική πράξη που πολλοί θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν μέσα από τα δικά τους φίλτρα γκρίνιας, προκατάληψης και έλλειψης στοιχειώδους ανθρώπινης καλοσύνης. Αλλά η αλήθεια της παρουσίας και των προσευχών μας εδώ απόψε είναι ίδια με το όραμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, το οποίο εξήγγειλε πριν από μερικά χρόνια: Είναι πεποίθησή μας και, ταυτόχρονα, ελπίδα μας ότι ο Χριστιανισμός μπορεί να θεωρηθεί ως θρησκεία αγάπης και διαλόγου. Τα οράματα του Ευαγγελίου είναι αυτά που η Ορθόδοξη Εκκλησία επιδιώκει να ενσαρκώσει και να υποστηρίξει στον σύγχρονο κόσμο.»

Ο κ. Ελπιδοφόρος και το όραμα του κ. Βαρθολομαίου είναι καταφανέστατα στον αντίθετο δρόμο από την Ορθοδοξία και τους Άγιους Πατέρες που έχουν δώσει γραμμή και λύσεις στην συμπεριφορά μας απέναντι στους αλλόθρησκους, αιρετικούς και σχισματικούς. 

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει πως η Ορθοδοξία είναι μια θρησκεία της αγάπης και του διαλόγου. Για να αντιληφθούμε τον τρόπο με τον οποίο εννοούν τον διάλογο οι Οικουμενιστες αρκεί να γράψουμε στην αναζήτηση της «Κατάνυξης» την λέξη «διάλογος».

Ενδεικτικά παραδείγματα άρθρων που εντοπίστηκαν στην αναζήτηση είναι:

«Εβραιοχριστιανικός Διάλογος… Αδερφοποίηση με το ζόρι», «Ένας διαθρησκειακός διάλογος που οδηγεί σε αίρεση;», «Οι κολασμένοι διάλογοι της «αγάπης -Στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας η Μικτή Επιτροπή Διαλόγου Ορθοδόξων -Παπικών».

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, το όραμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής… 

Ο Θεός να μας λυπηθεί! 

Πηγή, Κατάνυξη - του κ. Ευάγγελου Κωνσταντίνου