Ροή Ειδήσεων

Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: Μ.Κ.Ο. ἐπιβάλλουν τήν ἰδεολογία φύλου στά μικρά παιδιά

Τo τελευταίο διάστημα συζητήθηκε εκτενώς στη σερβική κοινωνία ο αμφιλεγόμενος νόμος για την ισότητα των φύλων, που εγκρίθηκε βιαστικά το 2021, μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως συνέβη σε πολλές χώρες, η μη παραδοσιακή ιδεολογία του φύλου επιβλήθηκε υπό το κάλυμμα της αδιαμφισβήτητης αρχής της ισότητας των φύλων, προειδοποιούν εκκλησιαστικές, ακαδημαϊκές και κοινωνικές προσωπικότητες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πατριάρχης Πορφύριος, προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, συζήτησε πρόσφατα το θέμα με μια ομάδα επιφανών Σέρβων γλωσσολόγων.

«Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνομιλία συμφώνησαν ότι η εφαρμογή αυτού του αντισυνταγματικού νόμου θα οδηγούσε σε μόνιμες και επιβλαβείς συνέπειες όσον αφορά στην έκφραση και στη διαπροσωπική επικοινωνία», αναφέρει η Σερβική Εκκλησία .

Σημειώθηκε ότι μόνο ένα μικρό μέρος του θέματος σχετίζεται με γλωσσικά θέματα, ενώ πυρήνας είναι η επιβολή μιας διαδικασίας, όπως τονίστηκε τις τελευταίες μέρες, «μεταστροφής» της συνείδησης των ατόμων και συνολικά της κοινωνίας μέ όχημα τήν γλώσσα. ”

Ο Νόμος για την Ισότητα των Φύλων στην πραγματικότητα «αντιπροσωπεύει μια βίαιη εφαρμογή της λεγόμενης ιδεολογίας και πολιτικής του φύλου», συμφώνησαν ο Πατριάρχης και οι συμμετέχοντες.

«Το ζήτημα της γλώσσας προσδιορίζει την ταυτότητα ενός έθνους», είπε ο Μακαριώτατος, «και κάθε βίαιη και αλόγιστη αλλαγή μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες στην αυτοσυνειδησία ​​ενός έθνους όπως οι Σέρβοι».

Τονίστηκε επίσης ότι επιτρέπεται σε διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις να προπαγανδίζουν την ιδεολογία τους ακόμη και σε παιδιά:

Οι αρμόδιες αρχές όχι μόνο δεν εμποδίζουν, αλλά είναι παραπάνω από ανεκτικές σε μια ομάδα μη κυβερνητικών οργανώσεων που προωθούν επίμονα και συστηματικά την ιδεολογία, την πολιτική και την πρακτική του φύλου μέσω της φυσικής παρουσίας τους σε νηπιαγωγεία και σχολεία, προπαγανδίζοντας ότι ακόμη και τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να επιλέξουν το φύλο τους (φτάνοντας μέχρι την δυνατότητα ιατρικής αλλαγής φύλου).

Οι γλωσσολόγοι ενημέρωσαν τον Πατριάρχη ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την υπέρβαση αυτής της πρόκλησης, τόσο στους ευρύτερους ακαδημαϊκούς κύκλους, όσο και μεταξύ γλωσσολόγων, νομικών, πολιτικών επιστημόνων, κοινωνιολόγων, παιδαγωγών και άλλων.

orthochristian.com