Ροή Ειδήσεων

Ανύπαρκτη η αστυνομία του πρώην κνίτη Θεοδωρικάκου στην Ελευσίνα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ξανά αντικείμενο βανδαλισμών και κλοπών στο κτήριο-τοπόσημο της πόλης

Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, βανδαλίστηκε το Παλαιό Αναψυκτήριο, το οποίο είναι υπο ανακαίνιση, στον Δήμο Ελευσίνας

Συγκεκριμένα, εκλάπησαν ξανά τα εξωτερικά φώτα, τα οποία είχαν αντικατασταθεί λόγω βανδαλισμών σε προγενέστερο χρόνο.

«Τα καλώδια έχουν μονωθεί από τα συνεργεία και ως Δήμος θα πράξουμε τα δέοντα» διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή.

«Είναι ντροπή σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο, ο οποίος δεν έχει προλάβει ακόμη να αποδοθεί στους πολίτες της Ελευσίνας, να καταγράφονται τέτοια περιστατικά. Δυστυχώς, η αστυνόμευση στην πόλη μας είναι ανεπαρκής και αντιστρόφως ανάλογη αυτών των φαινομένων, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας.» αναφέρει σε τοποθέτησή του για το περιστατικό ο δήμαρχος κος Αργύρης Οικονόμου.

Το Αναψυκτήριο της Παραλίας είναι ένα κτήριο-τοπόσημο της Ελευσίνας, κατέχοντας δεσπόζουσα θέση στο παραλιακό μέτωπο, «αναγεννάται» με εργασίες αυτή τη χρονική περίοδο.

Μετά από συστηματικές προσπάθειες του Δήμου Ελευσίνας ιδίως μέσω της Δημοτικής Αρχής, και της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο χώρος παραχωρήθηκε με ειδική νομοθετική ρύθμιση για συνολικό διάστημα 10 ετών στον Δήμο Ελευσίνας.

Με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής, που ξεκίνησε στις αρχές του έτους, σύντομα το σύγχρονο νέο κτίριο θα φιλοξενήσει πληθώρα καλλιτεχνικών έργων και δράσεων της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που αρχίζει το Σάββατο τις εκδηλώσεις, τη χρονιά του τίτλου και εν συνεχεία, θα παραμείνει ως ένα ακόμη υποδειγματικό έργο παρακαταθήκης στην πόλη.