Ροή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Ο Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου

Άρχισαν σιγά – σιγά οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Δήμος Αγρινίου, προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστόφορου, πολιούχου του Αγρινίου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν και φέτος ο νέος Ιερός Ναός του Πολιούχου, όπου εκτίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Ξενιάς, που ήρθε από την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Μάλιστα, όπως ήταν γνωστό από το πρόγραμμα στις 7:00 μ.μ. ξεκίνησε η τέλεση του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ Ιγνατίου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ  Δαμασκηνού στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου.

Το πρόγραμμα ανήμερα (αύριο 9/5) της εορτής του Πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου έχει ως εξής:

Ώρα 07:00 : Όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος &Αλμυρού κ.κ Ιγνατίου, Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ Βαρθολομαίου και Αιτωλίας &Ακαρνανίας κ.κ Δαμασκηνού.

Ώρα 07.00: Όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

(Ώρα 07.00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στον παλαιό Ιερό Ναό).

Ώρα 12.30: Αρχιερατική Αρτοκλασία στον παλαιό Ιερό Ναό, υπέρ των Μελών του Συλλόγου Ραδιοταξί Αγρινίου.

Ώρα 19.00: Μεθεόρτιος Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου και της Παναγίας της Ξενιάς στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Αγρινίου.

Αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό.

Ώρα 21.30: Αναβίωση του εθίμου «πέταγμα του αερόστατου».

Τέλος, την Τετάρτη στις 07:00 είναι ο Όρθρος, Θεία λειτουργία και Κτητορικό Μνημόσυνο, ενώ στις 11:00 θα αναχωρήσει της θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ξενιάς από τον νέο Αγιο Χριστόφορο που είναι προς προσκύνηση καθημερινά από τις 07.00 έως και τις 22.00.