Τελικά θα μας πείτε; Ο φιλόδοξος ζεν πρεμιέ Αρχιμανδρίτης της Πατριαρχικής Αυλής αμάρτησε για τα δικά του ονομαστήρια ή του Οικουμενικού Πατριάρχη; Πού να χάσει τέτοιο κελεπούρι ο Βαρθολομαίος!
Σάλο έχει προκαλέσει η σύλληψη του Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελου Σίσκου, από τις τουρκικές Αρχές για κλοπή σπάνιου ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας.
Το ρολόι είχε κατασκευαστεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.
Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης, μπήκε στη φυλακή από την οποία ωστόσο αποφυλακίσθηκε με παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο Πατριάρχης τον έθεσε σε αργία επ’ αόριστον.
Νεώτερες πληροφορίες από το Φανάρι λένε ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος κατάγεται από την Καστοριά και πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί εντάχθηκε στον άγαμο κλήρο.
Την ιλιγγιώδη εξέλιξή του οφείλει κυρίως στη γνωριμία του με τον Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων (χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ) καί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο ο οποίος προκειμένου να τον "ομαδοποιήσει" τον προωθούσε σκανδαλωδώς.
Σε τέτοιο μόνιμο και υπέρμετρο βαθμό που όταν ο Παναγιώτατος δέχθηκε, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, σε ακρόαση αντιπροσωπεία του Μουσείου της Βίβλου, που εδρεύει στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, με αφορμή την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και του σημαντικού αμερικανικού Ιδρύματος για την διαχρονική προβολή της ιστορίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από την πλευρά του Φαναρίου υπέγραψε το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας ο αρχιμ.Αγαθάγγελος ως ο υπεύθυνος της συνεργασίας με το Μουσείο της Βίβλου λόγω δήθεν της θέσεως που κατείχε (Αρχειοφύλαξ του Πατριαρχείου).Το 2010 σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης αποφασίσθηκε η μνήμη του αγίου Αγαθαγγέλου να εορτάζεται πανηγυρικώς στη Φλώρινα την Ε' Κυριακή μετά το Πάσχα (του Τυφλού).
Η μεταφορά της μνήμης του από την 17η Φεβρουαρίου (+ 1727) μέσα στην χαρμόσυνη περίοδο του Πεντηκοσταρίου έγινε για πολλούς λόγους, με κυριότερους: α. το ότι συνήθως η μνήμη του αγίου συμπίπτει με την περίοδο του Τριωδίου, κατά την οποία περίοδο δεν τελούνται πανηγύρεις και β. το ότι τον Φεβρουάριο στη Φλώρινα έχει κρύο και χιόνια με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η τέλεση λαμπρής πανηγύρεως, έτσι όπως αρμόζει στον τοπικό άγιο.
Για την Αγία Κάρα του κατασκεύασε πολύτιμη λειψανοθήκη ο Μητροπολίτης της περιοχής Γρηγόριος Πελαγονίας με συνεργάτες του ιερείς, που αναγράφονται επάνω στη Λειψανοθήκη μαζί με την ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 1825 ενώ η μορφή του αγιογραφήθηκε με πολλή επιτυχία και εκφραστικότητα από τις αδελφές της Μονής Χρυσοπηγής Χανίων και βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης.