Ροή Ειδήσεων

Πάλι εκτός Φαναρίου ο Βαρθολομαίος που θυμίζει συνταξιούχο. Συσπειρώνεται το αντιπατριαρχικό μέτωπο. Εν πλήρη δράση το παρασκήνιο της διαδοχής

Τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας επισκέπτεται από σήμερα το μεσημέρι ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος καί σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκουν οι Ορθόδοξες Κοινότητες της περιοχής.

Μαζί με τον Παναγιώτατο αναχωρούν καί άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας και εκπρόσωποι των Κοινοτήτων αυτών, καθώς και διπλωμάτες διαπιστευμένοι στην Τουρκία. 

Εκεί, θα επισκεφθούν πληγέντες χώρους και οργανώσεις και θα παρακαθήσουν στο Iftar της εσπέρας της ίδιας ημέρας, επιστρέφοντας αυθημερόν, με ιδιωτικό αεροσκάφος στην Πόλη.

Iftar είναι το γεύμα στο τέλος της ημέρας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού που τελειώνει αύριο 20 Απριλίου 2023. Το Iftar σερβίρεται κατά το ηλιοβασίλεμα κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας του Ραμαζανιού. Το άλλο γεύμα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το οποίο λαμβάνεται το πρωί (πριν από την αυγή), ονομάζεται suhoor .

Σύμφωνα με το canakkaledemocrat.com και άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανάλογο νηστίσιμο δείπνο Iftar παρατέθηκε πρός τιμήν του Έλληνα Πατριάρχη του Φαναρίου ο οποίος βρισκόταν στην Ίμβρο για το Πάσχα σε ένδειξη σεβασμού προς την πίστη (στο Değirmen Cafe όπου και η άνω φωτογραφία).

Το βίντεο που ακολουθεί είναι απο το ελληνικό Πάσχα στην Ίμβρο με πρωταγωνιστές τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, που ενίοτε κινείται και με το μετρό της Αθήνας (στάση Συντάγματος).