Ροή Ειδήσεων

Βρώμικος πόλεμος Φαναρίου-Μόσχας: Μέχρι και το πανάκριβο ρολόι του «πασά-Μερσεντές» ηγουμένου της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου επιστράτευσαν οι προπαγανδιστές του Φαναρίου για να δείξουν την ευσέβεια του παππούλη...στίς μάρκες πολυτελείας

 


Σύμφωνα με τον π.Βαρθολομαίο, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ενεργεί με βάση εκκλησιαστικούς κανόνες και αγωνίζεται για να σώσει την Ορθοδοξία από τον κίνδυνο του εθνικισμού (άραγε ο ουκρανικός εθνικισμός με τους ναζί να τρομοκρατούν τον κόσμο δεν μετράει;) .

Για τον ίδιο δεν υπάρχει ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα καθώς θεωρεί έχει λύσει το ουκρανικό εκκλησιαστικό πρόβλημα βάσει του δικαιώματος που του απονέμεται από τους ιερούς κανόνες (ἐντολές ἤ ἀποφάσεις τῆς Ἐκκλησίας πού θεσπίσθηκαν ἤ ἐπικυρώθηκαν ἀπό Οἰκουμενικές Συνόδους) που είναι δεσμευτικοί για όλους τους Ορθόδοξους πιστούς.

Στα τόσο...πνευματικά και κανονικά επιχειρήματά του, τον Οκτώβρη του 2018, οι ομοϊδεάτες του, με το  το άλλο ήθος που κοκορεύονται οι Φαναριώτες πως εκπροσωπούν...θυμήθηκαν και ανέσυραν το λεγόμενο “θαύμα του 2012” .

΄Ηταν τότε που ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος φορούσε ένα πανάκριβο ρολόι αξίας 30.000 δολαρίων και με φωτομοντάζ μετά τις αντιδράσεις στην επόμενη φωτογραφία εξαφανίστηκε αν και φαινόταν η αντανάκλαση πάνω στο τραπέζι! Το ρολόι προφανώς σύμφωνα με τους προπαγανδιστές του Φαναρίου είχε άμεση σχέση με το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα. 

Εδώ και λίγα 24ωρα τα φερέφωνα που καθοδηγούνται από ίδια οργανωμένα κέντρα παραπληροφόρησης σκαρφίστηκαν με πανομοιότυπο τρόπο ξεμπροστιάζοντας τον όντως σκανδαλοποιό  «πασά-Μερσεντές» ηγούμενο της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου αποκαλύπτοντας το πανάκριβο ρολόι χειρός του αξίας 36.500 ευρώ (ο οποίος, θυμίζουμε, όπως όλοι οι ανώτεροι ορθόδοξοι κληρικοί, έδωσε όρκο μοναχισμού και ακτημοσύνης αρκούμενος στα πιο απαραίτητα και αποφεύγοντας κάθε τι περιττό σε ενδυμασία, σε είδη που χρειάζεται το κελλί του, σε χρήματα). 


Οι Ουκρανοί δείχνουν ακόμη μια φωτογραφία του «πασά-Μερσεντές» από το 2015, όταν ο οδηγός του παραβίασε τους κανόνες κυκλοφορίας, οπότε και τον σταμάτησε η αστυνομία. 

Η αστυνομία ζήτησε από τον οδηγό να δείξει την ταυτότητά του και την άδεια κυκλοφορίας.

Τότε βγήκε από το χώρο επιβατών του αυτοκινήτου ο ηγούμενος λέγοντας: "Αν το επιτρέψω, θα τα πάρετε... αν δεν το επιτρέψω, δεν θα τα πάρετε . " 

Μετά από αυτό, ο ίδιος και ο οδηγός απλώς αποχώρησαν, αγνοώντας τις απαιτήσεις της αστυνομίας.