Ροή Ειδήσεων

Μητρόπολη Λήμνου: Η Πανήγυρις της Παναγίας Κακαβιωτίσσης (ΦΩΤΟ)

Με αναστάσιμη λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η πανήγυρις της Παναγίας της Κακαβιωτίσσης στην Λήμνο. Το εσπέρας της Δευτέρας της Διακαινησίμου, 17 Απριλίου, παραμονή της εορτής, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σύσσωμος ο ιερός κλήρος και ο πιστός λαός της νήσου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μυρίνης τη Θαυματουργό και εμβληματική Ιερά Εικόνα της Παναγίας της επικαλουμένης Κακαβιωτίσσης.

Ακολούθως, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής, καθ’ όλη τη διάρκεια του οποίου πλήθος προσκυνητών κατέφθασε από κάθε γωνιά του νησιού στον Ιερό Ναό, για να προσκυνήσει το Ιερό θησαύρισμα της Κυρίας Θεοτόκου, το οποίο αποτελεί πνευματικό Πανλημνιακό κειμήλιο.

Λόγο πνευματικής οικοδομής απηύθυνε στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος, αναφερόμενος στην αιτία για την οποία τιμάται το πανύμνητο πρόσωπο της Θεοτόκου μετά από κάθε μεγάλη Δεσποτική εορτή και εξέφρασε θερμότατες ευχαριστίες προς την οικογένεια που φυλάσσει την Ιερά Εικόνα, διότι για ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημα της τοπικής Εκκλησίας για τη μεταφορά της Ιεράς Εικόνος, κατά την παραμονή της Εορτής της στην πρωτεύουσα της Λήμνου, ώστε μ’ αυτόν τον τρόπο να δοθεί η ευκαιρία προσκύνησής της σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να ανέλθουν στο όρος Κάκαβο κατά την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεώς της, όπου και μεταφέρεται.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά η Παναγία να σκεπάζει και να χαριτώνει όσους με πίστη επικαλούνται τη μεσιτεία Της.

 Την επομένη, Τρίτη της Διακαινησίμου, 18 Απριλίου, ημέρα της Εορτής της Παναγίας της Κακαβιωτίσσης, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ανήλθε στο σπηλαιώδη Ναό Της στο όρος Κάκαβο, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιερώνυμο Σχίζα, τους πατέρες Ηλία Λασπατζάκη και Σταύρο Λάδη, τον Διάκονο π. Κυριακό Δημητριάδη και πλήθος πιστών προσκυνητών, όπου και χοροστάτησε στην καθιερωμένη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, υπό πρωτόγνωρες συνθήκες με καταρρακτώδη βροχή, αλλά και με έκδηλη τη χαρά των προσκυνητών, που με πανηγυρική διάθεση έψαλλαν το Χριστός Ανέστη, επικαλούμενοι στη ζωή τους την σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Περισσότερες φωτογραφίες: