Ροή Ειδήσεων

Η Υγεία στό απόσπασμα: "Ζητείται Γιατρός από 15-10-2022 για το Ιατρείο Βραγκιανών. 7 μήνες εμπαιγμού και αναλγησίας!"



Τα θεσσαλικά Βραγκιανά το κεφαλοχώρι της κοιλάδας Αχελώου - έδρα της καποδιστριακής δημοτικής ενότητας - με μόνιμους κατοίκους , νέες οικογένειες και πολλούς ενεργούς ετεροδημότες , που γέμισαν τις εκκλησιές της μέρες του Πάσχα και άνω των 500 εκλογέων — παραμένει με κλειστό ιατρείο και χωρίς γιατρό.

Το άθλιο αναποτελεσματικό σύστημα διορισμού γιατρών αποτελεί «σύστημα κοροϊδίας και εμπαιγμού» αφού για να διοριστεί τελικώς οπλίτης γιατρός πρέπει να κηρυχθούν ‘αγονοι’ δυο διαγωνισμοί - προκηρύξεις , να παραιτηθούν οι διοριστέοι πολίτες γιατροί …. και ύστερα και εάν …

Η Διοίκηση 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας από τη Λάρισα …εκδίδει ανακοινώσεις καλής Θελήσεως και τήρησης γραφειοκρατικών διαδικασιών , των τύπων …!

Ουδέποτε επισκέφθηκε αρμόδιος τα απόμακρα ορεινά ιατρεία . «Θεσσαλία πλην κοιλάδας Αχελώου» το …μότο τους .

• Στο Υπ. Υγείας ουδείς κοινοβουλευτικός ή αιρετός δήμου απαίτησε λύση άμεση με αλλαγή συστήματος διορισμού .

Περιστατικά επιλύονται από γειτονικά ιατρεία ( Αργυρίου - Ραπτόπουλου Ευρυτανίας κα). Με μετακίνηση σε δύσκολο ορεινό οδικό δίκτυο .

Το ύψιστο Συνταγματικό δικαίωμα ιατρικής φροντίδας παντού ( ιδίως ορεινά :άρθρο 101 Παρ 4) καταπατείται ανενδοίαστα .

^ Οι προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα . Ο κόσμος στα κάγκελα …

Απαξιώνεται μία ενεργός δημογραφική περιοχή με πλούσιους φυσικούς πόρους .

^Η πρόταση μας στο προεδρείο ΔΣ Αργιθέας για ειδική συνεδρίαση με το επείγον θέμα του κενού ιατρείου στα Βραγκιανά , αγνοήθηκε από Δημ Αρχή , δεν έγινε αποδεκτή . Δυστυχώς … αφωνία -απραξία !

^ Ο Δήμος και η Περιφέρεια θα μπορούσαν - όπως νόμος ορίζει ρητά - να δώσουν πρόσθετα οικονομικά κίνητρα σε νέους γιατρούς ώστε να προσελκύσουν υποψήφιους .

^ Να εξοπλίσουν τα ιατρεία με σύγχρονα μέσα και ανέσεις διαμονής

(αντλίες θερμότητας - κλιματισμό - κρεβάτια - συσκευές κα)- χρέος μας να κάνουμε τα «Ιατρεία - πεντάστερα» και να μην περιμένουμε από το κεντρικό κράτος και το Υπουργείο Υγείας .

•Άλλες Περιφέρειες και Δήμοι έχουν πράξει τα δέοντα και έχουν για δημότες τους γιατρούς και νοσηλευτές .

^ Ενώ τα Ταμεία είναι γεμάτα με … παρκαρισμένα χρήματα , βούληση δεν υπάρχει υπέρ των κατοίκων , παιδιών - ηλικιωμένων - επισκεπτών .

^ Η Αυτοδιοίκηση στο πιο χαμηλό πεδίο …

Κατά Πληροφορίες: ο υποψήφιος νεος γιατρός και από τη δεύτερη προκήρυξη αρνήθηκε διορισμό του για άγνωστο λόγο και … χωρίς κυρώσεις - ο καθένας πράττει ο τι θέλει, χωρίς να σέβεται την αγωνία κόσμου. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξε γιατρός μόνο για 4,5 μηνες …μόλις .

••• Αλλά η ώρα κρίσης ήγγικεν!!!

Στην κάλπη της 21-5-23 θα δοθεί απάντηση σκληρή …δικαιολογημένη .

^ Οι υποψήφιοι βουλευτές οφείλουν να απαιτήσουν δυναμικά από Διοίκηση 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και το Υπ Υγείας αποκατάσταση του συνταγματικού ανθρώπινου δικαιώματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης .

^ Για τυχόν αρνητικό συμβάν οι κυρώσεις θα είναι για ενδεχόμενο δόλο τους …

Δημήτρης Παπακώστας, Αιρετός τα 25 έτη - Νομικός