Ροή Ειδήσεων

Η νεοταξίτισσα Άννα Διαμαντοπούλου αγωνιά που οι γυναίκες δεν χειροτονούνται και «δίνει στεγνά» κορυφαίο μητροπολίτη και νέο... ότι συμφωνεί!!

 

Η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση Ελλάδα – Ευρώπη. έδωσε συνέντευξη στο «Καλύτερα αργά». Δείτε τί είπε:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε κάνει μία τολμηρή δήλωση. Έχετε πει ότι το εκκλησιαστικό βίωμα στον 21ο αιώνα πρέπει να διαμορφώνεται και από άντρες και από γυναίκες. Και ακούστηκε πάρα πολύ ριζοσπαστικό αυτό που είπατε. Θα έπρεπε να έχουμε γυναίκες ιερείς στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Πώς το φαντάζεστε;

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ακούγεται πολύ ριζοσπαστικό πάλι για εμάς, έτσι; Γιατί η αγγλικανική εκκλησία είχε επισκόπους εδώ και χρόνια. Αυτό το σκέφτομαι πολλά χρόνια και το έχω συζητήσει πολλές φορές και με ανθρώπους θεολογικά καταρτισμένους. Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να πούμε ότι στα πρώτα χρόνια της Ορθοδοξίας υπήρχαν οι διακόνισσες. Υπήρχε ο θεσμός των διακονισσών, ο οποίος όμως δεν λειτούργησε ποτέ, ούτε τον λειτουργεί τώρα η Εκκλησία μας. Και αποφάσισα και έγραψα αυτό στο οποίο αναφέρεστε μετά από δηλώσεις μητροπολίτη. Θυμάστε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Του Ζακύνθου.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ότι δεν υπάρχει η έννοια του βιασμού, ότι όταν υπάρχει βιασμός δεν υπάρχει εγκυμοσύνη. Είναι ένας κόσμος των ανδρών μεταξύ τους, οι οποίοι θέλουν να διαφεντεύουν τα της ιδιωτικής αντίληψης των ανθρώπων, της θρησκείας, γιατί είναι ιδιωτικός χώρος του καθενός, χωρίς να υπάρχει το βίωμα της μισής κοινωνίας. Μέσα στην Εκκλησία δεν υπάρχει η μισή κοινωνία, οι γυναίκες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε βρει ανθρώπους με τους οποίους έχετε μιλήσει οι οποίοι ήταν θετικοί σε αυτήν την σκέψη, που έχουν σχέση με την Εκκλησία. Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι όλοι έτσι.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είναι. Όχι. Βεβαίως έχω βρει. Δεν θέλω να πω το όνομα όμως. Ένας κορυφαίος μητροπολίτης και νέος, γιατί θα τον κατασπαράξουν. Αλλά θέλει χρόνο και θέλει να ξεκινήσουμε… πρώτα πρώτα να μην ανατριχιάζουμε στην ιδέα, γιατί πραγματικά δεν έχει καμμία λογική γιατί δεν μπορεί η γυναίκα να είναι ιερέας. Σας θυμίζω ότι όταν είμαστε κοριτσάκια μας έλεγε ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε στο ιερό όταν μια γυναίκα έχει περίοδο. Δηλαδή, η πιο φυσιολογική βιολογική λειτουργία εθεωρείτο κάτι αρνητικό. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να αρχίσει να συζητιέται. Ας αρχίσουμε να το συζητάμε, να δούμε τα επιχειρήματα, να δούμε πόσο αποδεκτά γίνονται. Όλα τα πράγματα που πέφτουν για πρώτη φορά δημιουργούνε χαλασμό.

ΣΧΟΛΙΟ

Καταρχάς. Το εκκλησιαστικό βίωμα ΔΕΝ διαμορφώνεται από κανέναν, είτε άντρας είναι είτε γυναίκα είναι. ΔΕΝ διαμορφώνεται. Βιώνεται.

Ρωτάει η δημοσιογράφος την Διαμαντοπούλου «πως το φαντάζεται» να έχουμε γυναίκες ιερείς στην Εκκλησία. Και η Διαμαντοπούλου απαντάει ότι «το σκέφτεται πολλά χρόνια» και ότι «το έχει συζητήσει» και με ανθρώπους «θεολογικά καταρτισμένους», παρουσιάζοντας τους αιρετικούς αγγλικανούς ως πρότυπο, έτσι για να καταλάβουμε με ποιους «θεολογικά καταρτισμένους» ανθρώπους «συζητάει» το θέμα.

 Για να μπορεί η μανδάμ που δεν έχει και καμμία σχέση με την Εκκλησία, να «φαντάζεται», να «συζητάει» και να «σκέφτεται» πως θα διορθώσει τους ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, και πως θα αλλάξει αυτά που η Παράδοση απέρριψε.

Και για να μπορεί η νεοταξίτισσα να μας κουνάει το δάκτυλο για «τον θεσμό των διακονισσών» που κάποτε υπήρχε και τώρα δεν υπάρχει. Και επικαλείται τις διακόνισσες που η Παράδοση απέρριψε για να ξεκινήσει την κουβέντα για ιέρειες που η Εκκλησία ποτέ δεν είχε, αλλά μύλος είναι αυτός, τώρα που πήρε μπρος θα τ’ αλέσει όλα.

Της έλεγε (δεν λέει ποιος) να μην μπαίνει στο ιερό όταν έχει περίοδο. Δηλαδή τις άλλες φορές έμπαινε! Και το γυρίζει στο φεμινιστικό η Διαμαντοπούλου για να εισχωρήσει αντικανονικά στα ενδότερα της Εκκλησίας. Όμως η Εκκλησία δεν μιλάει φεμινιστικά. Μιλάει την γλώσσα του Χριστού, των Αγίων Αποστόλων, των Αγίων Πατέρων και των Αγίων Συνόδων. Φτάνει στο σημείο η βλάσφημη να πει ότι οι γυναίκες δεν έχουν βίωμα μέσα στην Εκκλησία. Τόσο άσχετη είναι. Δεν έχει καμμία σχέση με την Εκκλησία, αλλά θέλει να έχει λόγο για αυτά που συμβαίνουν μέσα στην Εκκλησία.  Ποιός της έδωσε το δικαίωμα;

Μας αναφέρει δε ότι έχει μιλήσει για το θέμα με έναν «νέο κορυφαίο μητροπολίτη». Πάλι καλά που δεν σπάσαμε τα κεφάλια μας στον τοίχο να βρούμε ποιος είναι!!! Μα να ‘ναι ο μορφονιός που έδωσε ασυλία στην αρσενοκοιτία;

πηγή: tasthyras.wordpress.com

Σημείωση ιστολογίου

Σύμφωνα με το ίντερνετ (https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/o-agnwstos-mexri-xthes-mitropolitis-gabriil/) ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ έχει διατελέσει συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο γραφείο της Άννας Διαμαντοπούλου.