Ροή Ειδήσεων

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Οι Γ΄Χαιρετισμοί στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού [ΦΩΤΟ]

Ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ναυκράτιδος και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ. Παντελεήμων, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ενώ έψαλλε ο κ. Ιωάννης Ράπτης.

Μια κατανυκτική ατμόσφαιρα περιέβαλε τους πιστούς καθώς οι βυζαντινές νότες θώπευαν τα ώτα τους και μια ανάταση ψυχής, κυριαρχούσε στο είναι τους. Ακόμα και ο μικρός μπόμπιρας που έτρεχε μέσα στον Ιερό Ναό  ευτυχισμένος που ουδείς τον εμπόδιζε να  πηγαινοέρχεται, μόλις τον προσκάλεσε ο Σεβασμιότατος να πάει κοντά του, εκείνος ένιωσε πως αποτελεί τον μικρό «πρωταγωνιστή» και έτρεξε να ακουμπήσει την ποιμαντορική του ράβδο!

Κι όταν έφτασε η ώρα του κηρύγματος, οι πάντες ακίνητοι, αμίλητοι, απολύτως προσηλωμένοι στο λόγο του Αρχιερέα του Ευαγγελισμού, αισθάνθηκαν πως εντάσσονται στους ιδιαίτερα τυχερούς που απόλαυσαν μια ομιλία, εσωτερικής  εμβάθυνσης και ανώτερου θεολογικού επιπέδου.

Αυτό ομολογήθηκε απ’ όλους όσοι παρευρέθησαν μετά το πέρας των Χαιρετισμών, στο Αρχονταρίκι του Ναού για να κεραστούν καφέ και καλούδια, όπου εκεί όλοι τους, εξέφρασαν τη βαθειά τους ευγνωμοσύνη προς τον Σεβασμιότατο κ. Παντελεήμονα, για την πνευματική ανάταση που τους προσέφερε.