Ροή Ειδήσεων

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Οι Γ΄Χαιρετισμοί στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, εκεί που η ιστορία έχει καταγεγραμμένες  δυο λέξεις «ελληνισμός» και «ορθοδοξία», ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ταμιάθεως κ. Γερμανός, στο ψαλτήρι μαζί με μαθητές της Ιερατικής Σχολής του Πατριαρχείου, ανύψωσε με την καλλικέλαδη φωνή του, το αίσθημα της πίστης αλλά και της ταύτισης  του θείου και του πανανθρώπινου.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής κ. Ισαάκ τέλεσε τη θεία λειτουργία και προσέδωσε στην τελετή των Χαιρετισμών, δια της κατανύξεως των πιστών, την ευσέβεια και το μεγαλείο που απορρέει απ’ το άκουσμα του Ακάθιστου ύμνου. 

Η ισορροπημένη έκφραση στα πρόσωπα των χριστιανών, που ψιθύριζαν με σεβασμό στον χώρο και στην ιερή τελετή των Χαιρετισμών, τα λόγια που διάβαζαν απ’ το μικρό βιβλιαράκι τους, ήταν μια απλή απόδειξη τι μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο η γαλήνη μέσω πίστης του.

Μια Παρασκευή ακόμη προστέθηκε στον κατάλογο των Χαιρετισμών, η οποία λόγω του ευεργετικού ψυχισμού που δημιούργησε στους πιστούς, λειτούργησε και ως προτροπή προς τους συμπάροικους που δεν κατόρθωσαν να παρευρεθούν, στην επόμενη τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου να γεμίσουν την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.