Ροή Ειδήσεων

Παρουσία πλήθους πιστών ο πρώτος κατανυκτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής μέσα σε κλίμα κατάνυξης ο πρώτος κατανυκτικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος.

Πλήθος κληρικών και πιστών προσήλθαν για να δώσουν και να λάβουν την καθιερωμένη από την ευλογημένη παράδοση της εκκλησίας συγχώρηση, αφού με τον εσπερινό της Συγχωρήσεως η εκκλησία μας εισάγει λειτουργικά στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συγγνώμης η οποία αποτελεί αναφαίρετο κεφάλαιο της αληθινής χριστιανικής ζωής και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από όποιον πίκρανε ή στενοχώρησε με τυχόν λάθη ή παραλείψεις του, ενώ έδωσε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο.

Ακολούθως, ο μητροπολίτης Τρίκκης ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή στους ιερείς και τους πιστούς και όλοι αντάλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, ενώ καταλήγοντας κάλεσε τους πιστούς να συμμετέχουν και σε όλους τους επόμενους κατανυκτικούς εσπερινούς στους οποίους παράλληλα θα πραγματοποιηθούν επίκαιρες ψυχωφελείς ομιλίες.