Ροή Ειδήσεων

ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΣ…..


Γράφει ο ιερεύς π.Δημήτριος Ζαχαρόπουλος

Εφημέριος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Λιδωρικίου


Φίλοι μου

Όσο περνάει το Σαρανταλείτουργο και φτάνουμε στην Μητρόπολη των εορτών τα Χριστούγεννα δηλαδή αισθανόμαστε αυτήν την γλυκιά ατμόσφαιρα που προσφέρουν   οι ακολουθίες της Εκκλησίας μας , τα  λειτουργικά τυπικά  μας δίνουν την ευκαιρία να προσεγγίσουμε   και να γευτούμε αυτήν την αίγλη της Εκκλησίας μας αλλά και τα υψηλά νοήματα που διδάσκει η υμνολογία. Άστρον  ήδη ανατέταλκεν ακούμε από τον ειρμό και σύμπασα η κτίσης αγάλλεται και χαίρει. Πορεία φωτεινή η ζωή του κάθε ανθρώπου  , ο κάθε άνθρωπος είναι και πρέπει να είναι ένα αστέρι που λάμπει στην Αγία Φύση.

Αυτά τα Χριστούγεννα  ας αφιερώσουμε   την ύπαρξή μας στην διακονία της αγάπης οι άνθρωποι μικρές ψηφίδες ενός μεγάλου ψηφιδωτού με τίτλο   η ανθρωπότητα. Ζωή , σχέση , ύπαρξη , χαμόγελο,καλός λόγος αποτελούν τον πίνακα χαράξεως της  ανθρωπότητας. 

Αυτή η αγάπη ας μοιραστεί σε όλην την Αγία Κτίση όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες  αλλά σε κάθε στιγμή και σε όλα τα δημιουργήματα και ας είναι  ο άνθρωπος  ο πιστός και φρόνιμος  οικονόμος της Κτίσεως . Τα ζώα και τα φυτά είναι ζωντανά αποτελέσματα της Φύσης. Αυτή η Φύση δεν είναι άλλη από τον Θεό στα πράγματα , απ’ όπου  όλος ο Θεός είναι σε όλα τα πράγματα.  Στο βαθμό που κάποιος επικοινωνεί με την Φύση έτσι ανεβαίνει στην θεότητα μέσω της Φύσεως.

Φίλοι μου  

Δεν μπορούμε  να λατρεύουμε  ένα Θεό αγάπης χωρίς ν’ αγαπάμε. 

Δεν γίνεται να πιστεύουμε  και να ομολογούμε  την πίστη μας, χωρίς να περιπτυσσόμεθα αγαπητικά τον άνθρωπο, τον εγγύς και τον μακράν, τον συγκεκριμένο.

Λοιπόν 

Ας αφιερώσουμε την υπόλοιπη ζωή μας στην διακονία της αγάπης.