Ροή Ειδήσεων

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου από τον Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς

πηγή, Χρήστος Καναρόπουλος 

Σήμερα οι Άγγελοι δοξολογούν και οι άνθρωποι αγάλλονται τον τεχθέντα Ιησού Χριστό, τον Σωτήρα και Ανακαινιστή του κόσμου!

 Σήμερα όλα είναι λουσμένα από το φως της Γεννήσεως. Σήμερα γεννήθηκε ο Θεός της αγάπης και της αλήθειας και άπαντες δοξολογούν το πάντιμον Όνομά Του!

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου μεταδόθηκε στους πιστούς Χριστιανούς και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, όπου της Θείας Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και τους Ιεροδιακόνους της Ι. Μητροπόλεως.

Πλήθη πιστών κατέκλυσαν τον Ναό για να γιορτάσουν τα άγια Χριστούγεννα και να δεχθούν τον Θεό της ειρήνης και Πατέρα των οικτιρμών.

Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για τα Χριστούγεννα ανέγνωσε ο Εφημέριος του Ναού Πρωτ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Χριστός γεννάται, δοξάσατε. Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε. Χριστός επί της γης, υψώθητε». Τούτο το σωτήριο σάλπισμα της ημέρας θάλπει τις καρδιές όλων μας. Σήμερα, ο Λόγος του Θεού σαρκώνεται για να λάβει υπόσταση αληθείας η ελπίδα. Ελπίδα, σ' έναν κόσμο στενάζουσας αβεβαιότητας, σ' έναν κόσμο παρατεταμένης ηθικής φθοράς, σ' έναν κόσμο αποδιοργάνωσης και πνευματικής ύπνωσης. Σ' αυτόν τον κόσμο, αδελφοί μου, ένας ταπεινός αγγελικός ύμνος από τη μακρινή Βηθλεέμ διαλαλεί σ' ολόκληρη την οικουμένη ότι υπάρχει Σωτήρας, "ὅς ἐστι Χριστός Κύριος".

Το άστρο της Βηθλεέμ είναι το φως της εν Χριστώ σωτηρίας. Διαλύει το σκοτάδι της νυκτός και καθοδηγεί σταθερά τους όντως πιστεύοντες, στο μεγάλο, στο σταυρικό ταξίδι προς τη λύτρωση. Το φως των Χριστουγέννων, πηγάζει απ' αυτό το λαμπερό αστέρι και έχει ακριβώς αυτό το νόημα: τη γλυκύτερη δαπάνη της υπάρξεώς μας, αφού τούτη έχει σκοπό την ένωση με το Φως του κόσμου, τον Λόγο του Θεού.

Πρόκειται, μ' άλλα λόγια, για ένα φως αληθινό, πνευματικό, αυθεντικό. Δεν είναι η οφθαλμαπάτη των επίγειων φωτισμών, της υλικής ευωχίας, των δώρων και των τυπικών ευχών, που δυστυχώς έχουν κυριαρχήσει στις Άγιες αυτές ημέρες.

Τα Χριστούγεννα είναι επέτειος ζωής, όχι εκτόνωση υλισμού! Είναι η στιγμή να συγκεντρωθούμε όλοι οι προσκυνητές στη φάτνη του Κυρίου μας και να του προσφέρουμε με αταλάντευτη πίστη την ψυχή μας, ούτως ώστε Εκείνος να την θεραπεύσει, να της απαλύνει κάθε τραύμα και να την οδηγήσει στη Βασιλεία Του. Η απονενοημένη μας παρουσία γίνεται, έτσι, πρόσωπο, στοχοθετημένη ύπαρξη και ειρηνική φύση.

Αυτές είναι οι αξίες του Χριστού, αυτή είναι η πιο σπουδαία εντολή Του. Και κάθε άνθρωπος μπορεί να την ακολουθήσει, εφόσον συνειδητά το επιλέξει, με πολυτιμότερη σκαπάνη του τη θυσιαστική αγάπη. Ας φανούμε αντάξιοι αυτής μας της επιλογής!".

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε ο τεχθείς Χριστός να γεννηθεί στην καρδιά κάθε Χριστιανού και να φωτίσει την ύπαρξη ενός εκάστου ενώ αμέσως μετά τα παιδιά των Κατηχητικών του Ναού έψαλλαν στον προαύλειο χώρο παραδοσιακά κάλαντα σκορπώντας παντού όμορφες μελωδίες!