Ροή Ειδήσεων

Λαμπρός ο εορτασμός των Χριστουγέννων στον Κορυδαλλό



Κορυδαλλός - Ιάσονας Ντικούλης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022 η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Πολιούχων Κορυδαλλού.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Γεώργιο Ζώρζο και τους συνεφημερίους του.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε η ποιμαντορική εγκύκλιος των Χριστουγέννων, όπου ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τονίζει: «Τα σύμπαντα σήμερον χαράς πληρούνται».

«Σήμερα σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν χριστιανοί, οποιουδήποτε δόγματος, ακούγεται ο ύμνος της Ουράνιας Στρατιάς των Αγγέλων, όπως τότε, τη νύχτα της Θείας Γέννησης στη Βηθλεέμ. Η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού συνιστά τη δόξα του Θεού στον Ουρανό και την Ειρήνη των ανθρώπων στη γη. Όλοι μαζί, με μια ψυχή και μια καρδιά, να οδηγηθούμε στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας, να εισέλθουμε στο Σπήλαιο που φιλοξένησε τις πρώτες στιγμές της επί γης παρουσίας του Σωτήρος Χριστού. Εκεί δεν χρειάζεται να πούμε κάτι εμείς, γιατί εκεί όλα μιλούν από μόνα τους».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μικρά παιδιά έψαλλαν με χαρά και αισιοδοξία τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο δίνοντας μήνυμα αγάπης και ελπίδας σε όλους και δέχτηκαν γλυκίσματα και δώρα.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νικόλαος Χουρσαλάς, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών οι οποίοι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ τους ύμνους έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ευάγγελου Βασιλείου.